{ "title": "Bisküvili Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/biskuvili-etimek-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 09:55:36", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Bisküvili Etimek Tatlısı, şerbetli tatlı olmasına rağmen oldukça hafif olan lezzeti ve kıvamı damağınızın tadınca kalacak mükemmel serinletici bir tatlı çeşididir. Bu tatlıda kullanacağınız etimekler hazır paket halinde marketten temin edilen etimeklerden olabileceği gibi bayatlamış olan ekmeklerinizi de yağsız tavada kızartarak kullanabilirsiniz. Tatlı şekerli olduğu için kullanılacak ekmeğinde az tuzlu olmasında fayda var.

Şimdi gelelim Bisküvili Etimek Tatlısının yapılış aşamalarından bahsetmeye;

Bisküvili Etimek Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Bisküvili Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu bisküvi için en etkili ideal ölçü şekli dikdörtgen borcam olacaktır. Derin bir tencereye 2 su bardağı şekeri ilave edelim ve ocağı yakalım. Üzerine su eklemeden önce şekeri bir ateşte döndürelim. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. İyice karıştırıp erittiğimiz şekere 3 su bardağı şu ilave edelim. Yalnız bu işlemi yavaş yavaş yapalım. Sıcak şekere su ilave edince katılaşma olacaktır fakat kaynamaya devam ettikçe şeker eriyecektir. Şeker iyice eriyince ocağın altını kapatalım ve 2-3 dk. Bekleyerek etimeklerin üzerine dökelim.

Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri koyarak ocağı yakalım. Kaşık ile iyice karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edelim. Karışım çok soğumadan borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine malzemeyi dökelim ve üzerini bisküvi parçaları ile çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }