{ "title": "Cevizli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/cevizli-etimek-tatlisi.JPG", "date": "20.01.2024 20:03:10", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Cevizli etimek tatlısı, çok sevilen bir sütlü tatlıdır cevizli etimek tatlısı. Şerbet ve sütlü bir tatlı karışımıdır. Şerbetin ağır tadını süt ile dengeleyen ve lezzet katan bir tatlıdır. Sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz. Özel günleriniz de bayramlarda yapabileceğiniz bu tatlı bir gün önceden hazırlanması gerekir. Çünkü bir gece buzdolabında dinlenirse daha güzel olur. Şerbetli bir tatlı olması biraz ağır olmasına sebep olur bu nedenle şeker hastaları için önerilmez ya da kontrollü bir şekilde tüketmek gerekir. Şimdi bu güzel tatlının tarifine bakalım.

Cebizli etimek tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Cevizli etimekli tatlı nasıl yapılır?

Etimekli tatlı yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlanır ve etimekler şerbet ile ıslatılır. Bunun için ilk olarak şerbeti yapmak gerekir. Şerbeti için su ve şeker bir tencereye alınır ve üzerine iki su bardağı su ilave edilerek ocağa alınır ve altı açılır. Şerbet kaynayana kadar beklenir. Kaynamaya başlayınca beş altı dakika kadar kaynatılır ve ocak kapatılır. Etimeklerin tamami şerbete batırılarak borcama dizilir ve kalan şerbet her tarafına eşit olarak dökülür. Etimekler bir kenara alınır ve muhallebinin yapımına başlanır. Muhallebisini yapmak için derin bir tencereye muhallebi malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç konulur. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynaması beklenerek ocak kapatılır. İçerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Mikser ile topak kalmayana kadar çırpılır hem çırpılınca daha çabuk soğur. Muhallebisi etimeklerin üzerine dökülür ve yayılır. Ardından üzerine sürmek için krem şanti hazırlanmalıdır. Krem şanti için bir poşet şanti bir kaba alınır ve üzerine bir su bardağı süt ilave edilerek mikser ile beş dakika kadar çırpılır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine yayılır ve ardından cevizler robottan geçirilir veya havanda dövülür. Dövülmüş ceviz ile üzeri süslenir. Buzdolabına konulur ve bir gece buzdolabında bekletilir ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }