{ "title": "Çilekli Etimek Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/cilekli-etimek-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 03:57:48", "author": "Cihandide", "article": [ { "article": "Malzemeler.

1 paket etimek
1 litre süt
1 paket krem şanti
250 gram çilek veya franbuaz
50 grm margarin
3-4 yemek kaşıgı un
1 su bardagı şeker
Şerbeti için
2 su bardagı su
1 su bardagı şeker.
Hazırlanışı.

Kare borcama etimekleri diziyoruz. Daha sonra şerbetini için teflon tencereye şekeri koyuyoruz. Karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Sonra üzerine 2 su bardagı suyu ilave ediyoruz. Biraz kaynadıktan sonra etimeklerin üzerine gezdiriyoruz. Tencereye sütten 1 su bardagı ayırdıktan sonra kalan sütü tenzereye koyuyup, şekeri unu koyup, un topakları gidene kadar karıştırıyoruz. İçine margarinide koyup ocagın altını yakıyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Koyulaştıktan sonra etimeklerin üzerine aynı eşitlikte döküyoruz sogumaya bırakıyoruz. Çilekleri robottan geçirip püre haline getiriyoruz krem şantiyide tarife göre yaptıktan sonra çilekleri kremanın üstüne dökün. Eşit bi şekilde dagıtın çileklerinde üstüne krem şantiyi dökün.
NOT: çileksizde olabilir isterseniz mevsimine göre nar veya kakaoda döküp servis yapabilirsiniz." } ] }