{ "title": "Dondurmalı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/dondurmali-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 04:01:00", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Dondurmalı Etimek Tatlısı, etimek tatlısı hemen her yaştan kişi tarafından sevilerek yenilen tatlılardan birisidir. Dondurmalı etimek tatlısı sade muhallebi ya da irmikli muhallebi hazırlayarak da yapabilirsiniz. Genellikle hanımlar buluşma günlerinde, toplantılarında, okul kermeslerinde ya da canları istediği zaman her an hazırlayabilirler. Özellikle etimek tatlısı oldukça pratik ve kolay hazırlanan şerbetli ve sütlü tatlı karışımıdır. Özellikle etimekler şerbet ile ıslandığından dolayı muhteşem bir lezzet ile damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. Bir de b tatlının yanında kaymaklı dondurma ile yediğinizde dayanılmaz bir lezzet ile ağzınızı şenlendirin. Ailenize ve sevdiklerinize bu güzel dondurmalı etimek tatlısını yaparak onların gönlünde taht kurabilirsiniz.

Dondurmalı Etimek Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Dondurmalı Etimek Tatlısının Şerbeti İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Dondurmalı Etimek Tatlısının Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Dondurmalı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle etimekleri fırın tepsisinin içerisine tek kat olmak üzere dizelim. Daha sonra etimekleri ıslatmak için şerbeti hazırlayalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ilave edelim ve ocağın altını kısık ateşe getirdikten sonra kavuralım. Toz şekeri kavururken fazla yakmamaya özen gösterin. Toz şeker esmer bir hal aldıktan sonra üzerine soğuk suyunu ekleyelim ve limon suyunu sıktıktan sonra tencerenin ağzını kapatalım. Şerbet kıvamını alıncaya kadar kaynatalım. Ardında şerbet soğuduktan sonra etimekeleri iyice ıslatalım. Başka bir tencerenin içinde unu ve yumurtayı koyarak iyice çırpalım. Ardından sütü ekleyelim ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar kaynatalım. Muhallebi pişip hazır olduktan 5 dakika sonra pudra şekerini, tereyağını, vanilyayı mikser yardımı ile iyice çırpalım. Muhallebi soğuduktan sonra şekerle ıslatılmış olan etimeklerin üzerine muhallebiyi eşit miktarda olacak şekilde her yerine yayalım. Daha sonra üzerine dövülmüş ceviz içini serpelim. Dondurmalı etimek tatlısını dilimledikten sonra servis tabağına alalım ve yanında kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }