{ "title": "Elmalı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/elmali-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 16:29:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Elmalı Etimek Tatlısı, oldukça kolay ve bir o kadar da hafif bir tatlı olması nedeni ile aynı zamanda fırında gerektirmediğinden dolayı ani misafir gelme durumlarında kurtarıcı bir tarif oluşu ile sıkça tercih edilmektedir. Habersiz bir şekilde çat kapı misafirde gelse fırında çalışmasa becerikli bir ev hanımı için çareler asla bitmez. Çeşitli birçok ikram fırın olmadan da hazırlanabilir. Ben zaman sorunum olmaması ve farklılık, şıklık katmak amacı ile etimek tatlısını ani gelen misafirlerim için cevizli ve elmalı içle hazırlayıp elma ile yaptığım gül şekilleriyle de tatlının üstünü süsleyerek sunum yaptım. Misafirler tarafından çok da sevilerek yenildi. Sizlerle de bu müthiş elmalı etimek tatlısı tarifini paylaşacağım umarım sizde seversiniz.

Elmalı Etimek Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Muhallebisi için
Elmalı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Oldukça kolay ve hafif tatlıyı yapmak için öncelikle etim ekleri yumuşaması için şeker ile suyu ocakta yaklaşık on beş dakika kadar kaynatarak şurup hazırlayın. Daha sonra etim ekleri düz bir tepsi içine dizin üstüne şurubu sıcak, sıcak gezdirin. Etim ekler suyu içine çekip yumuşayana kadar sizde elmaları yıkayın ve kabuklarını soyun sonra rendeleyin. Rendelediğiniz elmaları şeker ile suyunu salıp çekene kadar iyice pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın elmaların içine ceviz ve tarçını ilave edin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışımı daha önceden yumuşaması için ıslatmış olduğunuz etim eklerin üstüne eşit şekilde yayın. Daha sonra üstü için gerekli olan muhallebiyi yapmak için bütün malzemeleri bir tencere içinde iyice karıştırarak ocağa alın. Kaynayıp muhallebi kıvamını alana devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Pişirmiş olduğunuz muhallebiyi de elmaların üstüne dökün. Soğuduktan sonra da üstüne Hindistan cevizi serpin çok güzel yakışıyor. Daha sonra tatlının üstünü süslemek için elmaları yıkayın kabuklarını soyun. Yarım ay şeklinde ince, ince kesin daha sonra iki, üç kaşık şekeri az bir su içinde kaynatın içine kaynayan suyun içine dilimlediğiniz elmaları ekleyin elmalar yumuşayana kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra sudan çıkarın üç tanesini üst, üste gelecek biçimde sıralayıp sarın. Gül şekli zaten kendiliğinden ortaya çıkıyor. Ayrıca şurubu yapmadan önce etim eklerin üstüne dökmek için yapmış olduğunuz şurubun içerisinde elmaları yumuşatabilirsiniz. Daha sonra etim eklerin üstüne gezdirebilirsiniz. Enfes elmalı etimek tatlısı hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }