{ "title": "Etimek Kreması", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-kremasi.jpg", "date": "20.01.2024 09:01:41", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Etimek kreması etimek tatlısı yaparken kullanılan muhallebidir. Bu muhallebi sayesinde oldukça hafif ve sağlıklı tatlılar hazırlayabilirsiniz. Sadece etimek ile değil aynı zamanda farklı tatlılar için de bu kremayı kullanabilir ve değişik tatlarla daha güzel tatlılar hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklarınıza ya da misafirlerinize kısa süre içerisinde leziz tatlılar hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka bir yerlere not etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Evde tek başınıza rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tatlılar yapmanızı sağlayabilecek olan bu krema sayesinde sadece etimekle tatlı yapmakla kalmaz, evde nefis muhallebiler hazırlayabilirsiniz. Sütlü bir tatlı olarak da kullanabileceğiniz etimek kreması sayesinde aniden gelen misafirlerinize çok kısa sürede tatlı yapma olanağına sahip olabilirsiniz.

Etimek Kreması Malzemeleri
Etimek Kreması Nasıl Yapılır?

Derin bir tencere içerisine sütü koyuyoruz. Daha sonra unu, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Dilerseniz şeker oranını azaltarak daha hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız karışımı ocağa alıyoruz ve kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşana dek muhallebiyi karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan evvel içine vanilya ve tereyağını ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz ve ocaktan aldığımız etimek kreması biraz soğusun diye 5 dakika kadar kenarda bekletiyoruz. Ancak üstü kaymaklanmasın diye karıştırmayı da ihmal etmeyin ve önceden şerbet dökerek ıslattığınız etimeklerin üzerine muhallebiyi yayıyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }