{ "title": "Etimek Muhallebisi", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-muhallebisi.jpg", "date": "20.01.2024 03:27:40", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Etimek Muhallebisi, etimek Muhallebisi sevilen muhallebi türlerinden biridir. Etimek tatlısı üzerinde kullanıldığı gibi kupta servis edilerek de tüketilebilir. Sevilen hafif bir muhallebi türüdür. Hafif sütlü bir lezzet olan bu muhallebi çoğu tatlı için tercih edilebilir. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Etimek Muhallebisi yapımı için gerekli malzemeler
Etimek Muhallebisi nasıl yapılır?

Etimek muhallebisini yapmak için bir tencereye bir litre süt eklenir. Üzerine un şeker ve nişasta eklenerek iyice karıştırılır ve ocağa alınıp altı açılır. Kaynayana kadar karıştırılarak beklenir. Karıştırmaz iseniz dibi tutar bu nedenle sık sık karıştırın. Kaynamaya Başlayınca beş altı dakika kadar daha karıştırılarak kaynatılır. Ardından ocaktan alınır ve vanilya ile tereyağı eklenir ve tekrar karıştırılır. İçerisinde topaklanma var ise mikser ile üç dakika kadar çırpılır ve ardından tatlı için kullanılır.
" } ] }