{ "title": "Etimek Nedir", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-nedir.gif", "date": "20.01.2024 08:55:07", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Etimek, kızartılmış ve suyu alınmış ekmek demektir. Tuzsuz, normal ve kepekli gibi çeşitleri vardır. Eğer diyet yapmıyorsanız normalinin üstüne biraz krem peynir veya sarelle sürüp afiyetle yiyebilirsiniz. Kepekli etimekde her bir dilimi yaklaşık olarak 28 kalori içerir. Etimek oldukça doyurucudur. Fakat sağlık açısından tuzsuz olanı daha çok tercih edilmelidir. Etimek, fazla tüketildiği zaman kabızlığa neden olabilir. Özellikle öğrencilerin değerlendirmesi gereken hem besleyici hem doyurucu hem de oldukça lezzetli olan kızarmış ekmektir.

En çok da kahvaltılarda tüketilen etimek, yemeklerde özellikle çorbalarda kullanılabilir. Ayrıca diyet yapanların da rahatlıkla tüketebilecekleri hem doyurucu hem de kalorisi az olan bir ekmek türüdür. Etimek, farklı şekillerde tüketilebilir. Muhallebili tatlısı mükemmel olan bir ekmektir. İsterseniz yapılışı kolay olan bir etimek tatlısı tarifini sizlerle paylaşalım. Bu tarifi iki ya da üç aşamada yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

2 su bardağı su ile 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye boşaltıp iyice kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar daha kaynatıp sonra ocağın altını kapatıp soğuması için şerbeti 10 dk kadar bekletin. Geniş bir fırın kabına etimekleri dizelim ve soğuyan şerbeti etimeklerin üzerine iyice her yerine gelecek şekilde dökelim. Etimek şerbeti çekene kadar bir yandan da muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı dışındaki diğer bütün malzemeyi ekleyip iyice çırpın. Çırptıktan sonra kaynayana kadar muhallebiyi karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra içine vanilya ve tereyağını da ekleyerek 2 veya 3 dk kadar daha karıştırmaya devam edin ve ocağı kapatın. Muhallebiyi yaklaşık 5 dk kadar dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra karışımı tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve üzerinin iyice kapanmasını sağlayın. Etimekler İyice soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayın ve tatlının üzerine döküp iyice yayıp düzeltin. Tekrar dinlenmeye bırakın. Üzerine tercihinize göre ceviz veya fıstık dökün. Bu tatlıyı bir gün boyunca buzdolabında beklettikten sonra servis etmelisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }