{ "title": "Etimek Pastası", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-pastasi.gif", "date": "19.01.2024 17:57:47", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Etimek pastası, diğer pasta çeşitlerine oranla hazırlanması daha kolay ve pratik bir pasta tarifidir. Özellikle çat kapı gelen misafirlere veya davetli gelen konuklara kolaylıkla hazırlanabilecek bir pastadır. Çocuklarında rahatlıkla tüketebilecekleri nitelikte olup hem hafif hem de damakta iz bırakacak niteliktedir. Kabul günleriniz için ya da canınız güzel bir pasta istediğinde pratik bir şekilde hazırlayıp gününüzü hoş edebilirsiniz.

Etimek Pastası İçin Gerekli Malzemeleri
Kreması için
Etimek Pastası Nasıl Yapılır?

Etimek pastası hazırlığımıza ilk olarak kremayı hazırlayarak başlayalım. Bunun için margarin hariç diğer krema malzemelerini bir pişirme kabına alalım ve çırpıcı ile güzel bir şekilde çırpalım. Çırptığımız karışımı ocağın üzerine yerleştirelim ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Krema göz, göz olunca ocağın altını kapatalım ve margarini ilave edip çırpıcı ile tekrar karıştıralım. Hazırladığımız kremayı biraz soğuması için serin bir ortama kaldıralım.

Hazır olarak aldığımız etimekleri kabından bir kâsenin içerisine çıkartalım. Bir bardak üst ile 2 yemek kaşığı toz şekeri bir çukur kabın içerisine ilave edip karıştıralım. Etimeklerden bir tanesini alıp hazırladığımız sütlü şekere batıralım ve her iki tarafını da ıslattıktan sonra kare bir borcamın içerisine yerleştirelim. Kare borcamın alt katı tek sıra olana dek aynı işlemi uygulayıp etimekleri dizelim. Hazırladığımız kremanın yarısını etimeklerin üzerine boşaltalım ve bir spatula ile yayalım. Kalan etimekleri de aynı şekilde ıslatıp muhallebinin üzerine dizelim.

Kalan muhallebiyi de etimeklerin üzerine döküp yayalım ve muhallebiyi bir bıçak ya da spatula ile düzgünleştirelim. Son olarak kakaolu bisküvileri de süt ile ıslatıp muhallebinin üzerine dizelim. Bir paket krem şanti ile bir bardak soğuk sütü mikser ile çırpalım ve kakaolu bisküvilerin üzerine döküp yayalım. Ardından hazır olarak satılan çikolata sosunu pastamızın en üstüne gezdirelim.

Arzu ederseniz eğer pastanızı iki kat değil de üç katta hazırlayabilirsiniz. Bunun için kremayı ve muhallebiyi üçe bölüp küçük bir borcamın içerisine dizebilirsiniz. Biz bu tarifimiz de pastamızı iki katlı olarak yaptık. Etimek pastası hazır hale geldikten sonra buz dolabına kaldıralım ve bir iki saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan pastamızı etimeklerin büyüklüğüne göre kesip servis tabakalarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Etimek pastası için hazır çikolata sosu kullanmak yerine toz olarak satılan ve süt ile pişirilip elde edilen çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda çikolata puding de tercih arasında yer alabilir.
" } ] }