{ "title": "Etimek Tatlısı İrmikli", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-irmikli.jpg", "date": "21.01.2024 07:24:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Etimek Tatlısı İrmikli, özellikle etimek ve irmikli muhallebi eşliğinde beraber hazırlanmış olan hem şerbetli hem de sütlü bir tatlı çeşididir. Etimek genellikle hazırlanan şerbetli su ile ıslandıktan sonra üzerine hazırlanan mükemmel lezzetteki irmikli muhallebisi ile hem büyüklerin hem de çocukların en çok severek tükettiği tatlılardan birisidir. Hazırlanışı ve yapımı oldukça basit olan etimek tatlısı hanımların birlikte toplandıkları ve sohbet ettikleri altın günlerinde, toplantılarda, kermeslerde, ailenize ve beş çayı içerken yanında hazırlayabilirsiniz.

Etimek Tatlısı İrmikli İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Etimekleri Islatmak İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Muhallebisi için
Kakaolu Pudingi için
Etimek Tatlısı İrmikli Nasıl Yapılır?

İlk önce etimeklerin ıslatılması için karamelize edilmiş şerbet hazırlanmalıdır. Tencereyi orta dereceli ateşin üzerine koyalım ve ardından toz şekeri içerisine ilave edip karıştırarak kavuralım. Ardından üzerine suyunu ilave edelim, su eklenince kavrulan şeker katılaşır ama ısındıkça erir. Toz şeker tam olarak eridiğinde karamelize edilmiş şeker etimek için hazır hale gelir. Daha sonra etimekleri dikdörtgen tepsinin içerisine sırayla dizelim. Karamelize edilen şekerli suyu üzerlerine dökerek ıslatalım. Kuru yer kalmayacak şekilde etimekler ıslatılmalıdır. İrmikli muhallebiyi hazırlamak için, tencerenin içerisine sütü, toz şekeri, irmiği, unu ve nişastayı iyice topak kalmayacak şekilde çırpalım. Daha sonra ocağın üzerine alıp karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Muhallebi koyulaştıktan sonra içerisine tereyağını ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Hazırladığınız irmikli muhallebi önceden ıslatılan etimeklerin üzerini kaplayacak şekilde her yerine eşit olarak dökelim. Sıra kakaolu pudingi hazırlamaya geldi, başka bir tencerenin içerisine süt, un, kakao, toz şeker ve nişasta ilave dilip karıştırıldıktan sonra koyulaşana kadar pişirelim. Ardından irmikli muhallebinin üzerine kakaolu pudingi dökelim ve güzelce yaylım. Hazırladığımız etimek tatlısını dinlenmesi için soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }