{ "title": "Etimek Tatlısı Krem Şantili", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-krem-santili.jpg", "date": "23.01.2024 06:10:16", "author": "CANSU SİCİMOĞLU", "article": [ { "article": "
Etimek Tatlısı Krem Şantili; Etimek, kızarmış çıtır çıtır dilimlenmiş kuru ekmektir. Etimeğin normal, tuzsuz, form ve bebekler için birçok vitamini içinde barındıran çeşitleri vardır. Genelde bebekler ve rejim yapanlar tarafından tüketilir. Etimeğin kuru olmasından kaynaklı bebeklere süt veya meyve sularıyla beraber verilmelidir. Tek başına çatur çıtır büyük bir zevkle tüketilebilir. Etimek yerken dökülen kırıntılardan dolayı etrafınızın kirlenmemesi olanaksızdır. Televizyon karşısında bir izleyicinin yanında tüketiyorsanız çıkaracağı seslerden dolayı azar işitebilirsiniz. Sabah kahvaltılarında etimeğin üzerine tereyağı, bal, reçel, peynir ve krem çikolata sürülerek yenilebilir.

Etimek tatlısı krem şantili tarifi için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Şerbeti için
Süslemek için
Üzerini döşemek için
Etimek tatlısı krem şantili nasıl yapılır?

Öncelikle etimekleri dikdörtgen borcamımıza dizelim. Daha sonra şerbetini hazırlayalım. Bir tencere içerisinde şeker ve suyu kaynatalım. Birkaç taşım kaynattıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra dizdiğimiz etimeklerin üzerine iyice gezdirelim. Etimekler şerbeti güzelce içine çekerken muhallebisini hazırlayalım. Bir tencere içerisine süt, un, şeker ve nişastayı koyup kısık ateşte iyice karıştıralım. Bu işlemi süt iyice ısınmadan yapalım ki içerisine koyduğumuz un ve nişasta topaklaşmasın. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki dibi tutmasın. Karışımı tahta veya silikon kaşıkla yapmanızı tavsiye ederim. Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini ilave edelim. Margarinin iyice eridiğinden emin olduktan sonra muhallebiyi ocaktan alalım.

Kimileri hemen ocaktan alıp etimeğin üzerine döküyor. Ben bir 5dk ocak dışında karıştırarak ılıtıyorum. Daha sonra tüm etimeğin üzerini kaplayacak şekilde döküyorum. Yaklaşık bir saat öylece soğumaya bırakıyorum. Soğumasına yakın soğuk sütle krem şantiyi iyice çırpıyorum. Krem şanti hazır olduktan sonra muhallebinin üzerine ıspatulayla iyice döşüyorum. Burada dikkat etmeniz gereken krem şantiyi koyacağınız zaman muhallebinin soğumuş olmasıdır. Sıcakken dökerseniz krem şanti erir şekil bozukluğu olur. Krem şantinin üzerini tamamen Hindistan cevizi ile örtelim. Üzerini son işlem olarak isteğinize göre ceviz ya da Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Etimek tatlısı krem şantili hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }