{ "title": "Etimek Tatlısı Labneli", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-labneli.jpg", "date": "20.01.2024 02:28:57", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Etimek Tatlısı Labneli, labne peyniri kızarmış ekmekten lavaşa, çorbadan makarnaya, salatalara kadar genelde her tarife yakışan bir peynir çeşididir. Labne peynirinde çok az tuz olduğu için etimek tatlısı gibi her çeşit tatlı için oldukça idealdir. Etimek tatlısı içerisinde bulunan malzemeler açısından oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Ayrıca yapımı da oldukça kolaydır. Kahvenin ya da çayın yanında rahatlıkla sunumu yapılabilir.

Etimek Tatlısı Labneli İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
  • 1 paket hazır krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Süslemek için
  • 1 fincan granül kahve
Etimek Tatlısı Labneli Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı labneli tatlımızı hazırlamaya muhallebiden başlıyoruz. Derin bir tencerenin içine labne peynirini, tereyağını ve vanilyayı ayırarak, diğer tüm muhallebi malzemelerini koyun. Kısık ateşte tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırın. Muhallebinin dibinin tutmamasını sağlamalısınız. Muhallebi göz göz olup kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın. Muhallebi sıcakken içine tereyağı ve vanilya ilave edilerek kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Tereyağının erimesi ve labne peynirinin birbiriyle özleşmesi için muhallebinin karıştırılması oldukça önemlidir. Muhallebide topaklanmalar varsa mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı düzeltilebilir. Bunun için muhallebinin mikser ile yüksek hızda 5-10 dakika kadar çırpılması yeterli olacaktır. Muhallebinin ılınması için oda sıcaklığında mutlaka bir müddet bekletilmesi gerekir. Muhallebi ılınırken etimek tatlısının şerbeti hazırlanır. Küçük bir kâsede kaynamış su, granül kahve ve toz şeker iyice karıştırılır. Malzemeler iyice eriyinceye kadar şerbeti karıştırmaya devam etmelisiniz.

Şerbeti hazırlandıktan sonra, etimekleri dikdörtgen bir borcama tek sıra halinde dizin. Etimekler tatlının tabanını oluşturacağı için aralarında boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Soğuk olarak hazırlanan şerbet bir kepçeyle eşit miktarda etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki en önemli püf noktası etimeklerin şerbeti çekerek yumuşamasıdır. Tatlınızın lezzetini ancak böyle alabilirsiniz. Etimeklerin yumuşaması için yaklaşık birkaç dakika beklemeniz yeterlidir. Yumuşadıktan sonra etimeklerin üzerine yine bir kepçeyle muhallebiyi dökün. Muhallebiyi ıspatula yardımıyla mutlaka düzeltin.

Son olarak tatlı için krem şanti yapımına geçilir. Derin bir kapta hazır paket krem şanti ve soğuk süt mikserin yüksek hızında çırpılır. Krem şanti yaklaşık on dakika çırpıldığında istenilen kıvama gelir. Krem şanti hazırlandıktan sonra muhallebinin üzerine boca edilir. Krem şanti de ıspatula yardımıyla düzeltilir. Labneli etimek tatlısı bir süre buzdolabında bekletilir. Daha sonra tatlının üzerine isterseniz küçük bir elek kullanarak granül kahve serpebilirsiniz. Daha sonra tercihe göre dilimler halinde kesilerek servis tabağına alınarak sunumunuzu yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
" } ] }