{ "title": "Etimek Tatlısı Muzlu", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-muzlu.jpg", "date": "19.01.2024 18:22:14", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Etimek Tatlısı Muzlu

Yapımı oldukça kolay ve çok lezzetli olan bu etimek tatlısı özellikle de çocuklar tarafından çok sevilir. Eğer çocuklarınıza seveceği güzel bir tatlı sürprizi yapmak istiyor iseniz muzlu etimek tatlısı muzlu tarifini yapmanızı tavsiye ederim. Kabul günlerinizde, misafiriniz geleceği zaman pratik bir şekilde hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Etimek Tatlısı Muzlu malzemeleri
Etimek Tatlısı Muzlu; Şerbeti İçin malzemeleri
Etimek Tatlısı Muzlu; Muhallebisi İçin malzemeleri
Etimek Tatlısı Muzlu; Üzeri İçin malzemeleri
Etimek Tatlısı Muzlu Nasıl Yapılır?

Şerbeti yapmak için toz şeker ve suyu uygun büyüklükteki bir tencere içine alın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra hazır hale gelmiştir. Daha sonra şekerin rengi değişmeye başlayınca tencerenin içine tekrardan su ilavesi yapın. Tekrardan kaynamaya bırakın. Şeker bir dakika kadar kaynadıktan sonra da ocağın altını tamamen kapatın. Tencereyi ocaktan alarak bir kenara kaldırın soğumaya bırakın. Şerbet soğuyup dinlendikten sonra da etim ekleri bir bor cam ya da düz bir tepsi içine dizin. Etim eklerin üstüne de kepçe kullanarak şerbetten gezdirerek etim ekleri yumuşatın. Etim ekler üstüne dökülen şerbeti içine çekene kadar sizde tatlının muhallebisini yapmaya başlayın. Muhallebiyi yapmak için derin ve çift tabanlı bir tencere içine sütün tamamını dökün. Sütün üstüne mısır nişastası ile unu ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra tencerenin içine vanilya ve toz şekeri de ilave ederek çırpıcı kullanarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocağın üstüne alın ve devamlı karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine tereyağını da ekleyerek bir dakika kadar daha pişirin. Ocağın altını kapatın. Yapmış olduğunuz muhallebiyi beş dakika kadar dinlendirin ve dinlendikten sonra da şerbet ile buluşmuş olan etim eklerin üstüne gezdirin. Muhallebinin üst kısmı soğuduktan sonra da iki tane muzun kabuklarını soyun yuvarlak, yuvarlak doğrayın ve muhallebinin üstüne dizin. Daha sonra krem şanti ve sütü çukur bir karıştırma kabı içinde çırpıcı kullanarak bir dakika kadar çırpın. Krem şanti olduktan sonra buzdolabında dinlenmesi için birkaç dakika kadar bekletin. Etimek Tatlısı Muzlu hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }