{ "title": "Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 22:37:28", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Aslında hemen hemen bütün ev hanımları etimeği bilir. Şayet etimeği evinde kullanmamışsa da gittiği bir misafirlikte karşısına çıkmıştır muhakkak. Kısa sürede hazırlanabilen hem de lezzet konusunda hiç de öyle basit bir tatlıymış gibi görünmeyen bir tariftir etimek tatlısı tarifi.

Etimek tatlısı nasıl yapılır ona geçmeden önce şu etimek dedikleri şey nedir ona bir göz atalım.

Etimekler tost ekmeğine benzemekle birlikte gayet sert ve kırılgandırlar. İlk pişirilmeden sonra tost ekmeği şeklinde kesilerek 2. Kez pişirilmeye gönderilirler. Gayet uzun ömürlüdürler. Mide rahatsızlığı olan hastalar rahatlıkla kullanabilirler. Sadece tatlı olarak değil değil kahvaltılarda ve günün diğer öğünlerinde de yenilesi bir tat da olan etimek ayrıca beyaz ekmeğin getirdiği kilo alma derdinden kurtulmak isteyenler için de bire bir.

Şimdi gelelimetimek tatlısı nasıl yapılır?
Daha lezzetli olması için kreme yapımı şu şekilde
Muhallebi nasıl yapılır?

Tüm malzemeler bir tencereye koyulur ve yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Yalnızca margarini pişerken atmak gerekiyor. Kaynadıktan 1- 2 dk sonra ocaktan indirin ve mikserle çırpın.

Etimek tatlısı nasıl yapılır?

2 bardak şeker ve 3 bardak su bir tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır. 5 dakika kaynatmak yeterli olacaktır. Etimekler tepsiye sırayla dizilir, aralarında biraz boşluk bırakabilirsiniz çünkü etimekler şerbet dökülünce kendini bırakacak yumuşayacak ve genişleyecek. Etimeklerin üstüne şerbet dökülür. Üzerine de hazırlanan krem şanti sürülür buzdolabında bekletilir. En az bir saat beklemesi tatlının soğuması için gereklidir.
" } ] }