{ "title": "Etimek Tatlısı Pudingli", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-pudingli.jpg", "date": "19.01.2024 03:45:38", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Etimek Tatlısı Pudingli, etimek tatlısı hafif olması nedeniyle hemen herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Tarifte kakaolu puding kullanılmıştır. Fakat tercihe göre istenilen aromada pudingler de tercih edilebilir. Puding tek başına bile harikalar yaratırken etimek tatlısı ile birleştiğinde ortaya çok farklı tatlar çıkmaktadır. Etimek tatlısının hafif bir tatlı olmasının yanı sıra yapımı da oldukça pratiktir.

Etimek Tatlısı Pudingli Tarifi İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Pudingi için
Süslemesi için
Etimek Tatlısı Pudingli Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı pudingli tarifimizi hazırlamaya önce muhallebisini pişirerek başlıyoruz. Bunun için uygun boyda bir tencereye unu, sütü, mısır nişastası ve toz şekeri koyarak karıştırın. Pişerken de malzemeler orta ateşte çırpıcı kullanarak karıştırın. Çünkü buradaki en önemli konu muhallebinin dibinin tutmaması ve topaklanmaması için sürekli karıştırmaktır. Muhallebi kaynama noktasına geldiğinde ocağın altı mutlaka kısılmalıdır. Muhallebi pürüzsüz bir kıvama geldiğinde ocaktan alın. Muhallebi sıcaklığını korurken içine tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Ardından tel çırpıcıyla hızlı bir şekilde karıştırıp tereyağının erimesini sağlayın. Muhallebide hala topaklanmalar kalırsa, mikserle karıştırıp muhallebinin kıvamını ayarlayın. Bunun için muhallebiyi mikserin yüksek devrinde 10 dakika kadar çırpın. Muhallebiyi ılınması için bir süre oda sıcaklığında bekletin.

Muhallebi beklerken etimek tatlısının şerbeti hazırlanır. Küçük bir kâsede kaynamış suyu, kakao ve toz şekeri iyice karıştırın. Toz şeker ve kakao eriyinceye kadar şerbeti karıştırın. Şerbette hazırlandıktan sonra etimekler dikdörtgen bir borcamın tabanına tek kat halinde dizilir. Etimekler tatlının tabanını oluşturacağı için aralarında boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Soğuk olarak hazırlanan şerbet bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki en önemli püf noktası etimeklerin şerbeti tamamen çekip yumuşamasıdır. Böyle olmazsa yani etimekler yumuşamazsa tatlının tadı istediğiniz gibi olmaz. Etimeklerin yumuşaması için kısa bir süre beklenir. Yumuşayan etimeklerin üstüne yine bir kepçeyle muhallebi dökülür. Muhallebinin yüzeyinin düz olması için üstünün ıspatula yardımıyla mutlaka düzeltilmesi gerekir. Son olarak kakaolu puding yapımına geçilir. Orta boyda bir tencereye hazır puding ve süt dökülür ve orta ateşte çırpıcı yardımıyla karıştırılarak pişirilir. Puding yaklaşık 10 dakika sonra koyulaşıp kıvam bulunca ocaktan alınır. Puding sıcaklığını korurken içerisine tereyağı ve vanilya tozu ilave edilir. Kakaolu puding iyice karıştırıldıktan sonra muhallebinin üzerine boca edilir. Muhallebide olduğu gibi puding de bir ıspatula yardımıyla mutlaka düzeltilmelidir. Pudingin ve muhallebin kıvam bulması için pudingli etimek tatlısı 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılan pudingli etimek tatlısı arzu edilen şekillerde kesilir ve servis tabağına alınır. Üzerine biraz Hindistan cevizi serperek ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }