{ "title": "Etimek Tatlısı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-tavuk-gogsu.jpg", "date": "21.01.2024 07:30:37", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Etimek tatlısı tavuk göğsü; Tam yaz tatlısı olan bu lezzet hem farklı hem de güzel lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlı türleri içerisinde özellikle tercih edilen bu hafif tatlı hem yapması kolay hem de eğlenceli bir tatlı tarifidir. Evlerinizde rahatlıkla yapabileceğiniz bu tatlı adını şeklinden dolayı almış bir tatlıdır.

Etimek tatlısı tavuk göğsü malzemeleri

Çikolata sosu malzemeleri
Şerbet malzemeleri
Tavuk göğsü için gereken malzemeler;
Etimek tatlısı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Her zaman yenebilecek bu tatlı özellikle yaz mevsiminde sıcak havalarda bile yiyebileceğiniz bir tatlıdır. Öncelikle tavuk göğsünü yapmak için bir tencere içerisine şekeri unu ve sütü azar azar koyarak ocak üzerinde karıştırmaya ve kaynatmaya başlarız. Kıvamına gelen muhallebi üzerine vanilya ve margarinde ilave edilerek bir miktar daha özleşinceye kadar ocağın üzerinde kaynatılır. Sonra ocaktan alınarak karıştırıcı yardımı ile on dakika kadar çırpıldıktan sonra pürüzsüz homojen bir kıvam alan muhallebimiz bir kenara da bekletilir. Diğer taraftan şerbetinin yapmak için bir tencere alınır ve ocağın üzerine konur. İçerisine su ve şeker ilave edilerek şeker eriyip kaynayıncaya kadar karıştırılır. Eridikten sonra biraz daha kıvama gelmesi için ocakta bekletildikten sonra, ortalama on dakika kadar bekletildikten sonra bir kenarda ılıması için bekletilir. Daha sonra bir paket etimek alınarak dikdörtgen şekilde bir borcam içerisine yerleştirilir. Dizilen etimeklerin üzerine beklemede soğumaya bıraktığımız şerbet eşit şekilde dağıtılarak üzerlerine dökülür. Şerbeti döktükten sonra bir kenarda bekleyen muhallebisi üzerine eşit dağılımlı olacak şekilde etimeklerin üzerine dökülerek bir kaşık yardımı ile dağıtılır. Üzerinin düzgün gözükmesini istiyor iseniz bir spatula ile düzgün bir görüntü elde edebilirsiniz. Gelelim çikolata sosuna yine bir tencere içerisine çikolatalarımızı ve kremamızı koyarak tencere içerisinde eriyinceye kadar karıştırılır ve kabuklaşma yapmadan kenarda bekleyen etimek tatlısı tavuk göğsü üzerine yine spatula yardı ile eşit şekilde sürülür. En son olarak da üzerine görsel süs için kırılmış fındık parçaları veya tüm tüm atılabilir. Artık etimek tatlısı tavuk göğsü hazır ancak bir gece buz dolabında bekletilerek servis edilmesi gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }