{ "title": "Etimek Tatlısı Vişneli", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi-visneli.jpg", "date": "19.01.2024 22:51:19", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Etimek Tatlısı Vişneli, hazırlamasıoldukça basit ve bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Tatlının ana maddesi olan etimek lezzet olarak her tat ile uyum sağlar. İster vişne gibi meyvelerle ister çikolata ile çeşitlendirilebilir. Hafif bir tatlı olması sebebiyle mutfaklarda sık sık tercih edilir. Kahvenin yanında aperatif olarak rahatlıkla servis yapılabilir.

Etimek Tatlısı Vişneli İçin Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
  • 3,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilya tozu
  • 6-7 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Süslemesi için
  • Taze ya da dondurulmuş vişne
Etimek Tatlısı Vişneli Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı vişneli tarifini yapmaya ilk olarak muhallebi hazırlığı ile başlanır. Bunun için derin bir tencereye vişne suyu, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler koyulur. Tüm malzemeler kısık ateşte çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir. Bu esnada muhallebinin dibinin tutması gerekir. O nedenle karıştırma işlemi bırakılmamalıdır. Muhallebi ufaktan koyulaşmaya başlayınca içerisine vişne suyu da ilave edilir. Muhallebi kaynama noktasına ulaşınca üzeri göz göz olur ve o esnada muhallebi ocaktan alınır. Muhallebi sıcaklığını korurken içine tereyağı ve vanilya ilave edilerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Muhallebide topaklanmalar varsa eğer mikser kullanılarak muhallebinin kıvamı pürüzsüzleştirilir. Vişne tek başına mayhoş bir tada sahip olduğu için muhallebi yapımında kullanılan şeker ayarı tercihe göre değiştirilebilir. Mayhoş tat severler şeker ayarını azaltabilir ya da sevmeyenler tarifteki oranda şeker kullanabilir. Muhallebinin ılınması için oda sıcaklığında bir müddet bekletilmesi gerekir.

Muhallebi ılınırken etimek tatlısının şerbeti hazırlanır. Şerbetin soğuk olarak hazırlanması bu etimek tatlısı türü için daha uygundur. Bu esnada etimeklerin şerbeti hazırlanır. Şerbetin soğuk olarak hazırlanması bu etimek tatlısı türü için daha uygundur. Bunun için şerbet yapımında kullanılacak tüm malzemeler küçük bir kâsede çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Etimekler tatlının yapılacağı borcama tek sıra halinde dizilir. Hazırlanan şerbet kepçe yardımıyla borcam tabanındaki etimeklerin üzerine dökülür. Buradaki önemli püf noktası etimeklerin hepsinin şerbeti çekerek kıtırlığını kaybetmesinin sağlamaktır. Aynı şekilde muhallebi de etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülür. Ispatula yardımıyla muhallebinin üzeri düzeltilir. Son olarak tatlının son katında kullanılacak olan krem şanti hazırlanır. Karıştırma kabına hazır krem şanti ve süt konularak mikserin yüksek devrinde çırpılmaya başlanır. Krem şanti köpük gibi bir kıvam aldığında karıştırma işlemi durdurulur. Tatlının en üstüne krem şanti de spatula yardımıyla boca edilir. Muhallebinin ve krem şantinin tamamen soğuması için vişneli etimek tatlısı buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında dinlendikten sonra çıkarılan tatlı istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan vişneli etimek tatlısı üzerine dondurulmuş ya da taze vişne ilave edilerek sunum yapılır.

Afiyet Olsun.

" } ] }