{ "title": "Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimek-tatlisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:23:02", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Etimek tatlısı, oldukça pratik ve lezzetli olan bu tatlı, özellikle çocuklarınız için harika bir sürpriz olacak. Lezzeti kadar görüntüsü ile de yiyen herkesi kendine hayran bırakacak. Size vereceğimiz tarife bayılacak ve tarif defterinizde mutlaka yer vereceksiniz.

Etimek Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Üzeri için
Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısının şerbetini iki farklı yöntem ile hazırlayabilirsiniz. Şekeri karamelize yaparak ya da su ile kaynatarak şerbet hazırlayabilirsiniz. Birinci yöntem, Şekerin karamelize olması için ufak bir çelik tencereye yarım kahve fincanı su dökün. Ardından 2 su bardağı toz şekeri ilave ederek ocağa alın ve şeker karamelize olana kadar karıştırın. Karamelize işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını kısarak, şekerin üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. Bu aşamada şeker katılaşacaktır. Ancak telaş yapmanıza gerek yok. Şekeri devamlı hızlı bir şekilde karıştırın, 4-5 dakika sonunda şeker karamel rengi bir şerbet halini alacaktır. Şerbet hazır olduktan sonra ocağın altını kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.

İkinci yöntem, Ufak bir tencereye toz şekerini koyarak, üzerine 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Şerbet dinlendirerek kullanabilirsiniz. Ancak ilk yöntem ile hazırlanan şerbet ile yapılan etimek tatlısından elde edeceğiniz sonuç daha mükemmel olacaktır. Bu nedenle ilk yöntemi tercih etmenizi tavsiye ederiz. İkinci yöntem daha pratik olduğu için zaman sıkıntısı yaşadığınız anlarda tercih edebilirsiniz. Tatlıyı hazırlama süreniz daha kısa olur.

Şerbeti hazırladıktan sonra, dikdörtgen borcam tepsiye etimekleri dizin. Dinlendirdiğiniz şerbeti bir kepçe ile etimeklerin üzerine gezdirin. Etimekler şerbeti çekene kadar sizde bu arada muhallebiyi hazırlayın.

Muhallebi için çukur bir tencereye sütü dökün. Üzerine 6 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı mısır nişastasını dökerek iyice çırpın. Pürüzsüz bir hal alana kadar çırptıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama noktasına ulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2 dakika kadar daha karıştırın ve ocağın altını kapatın. 3-4 dakika kadar dinlenen muhallebiyi şerbet döktüğünüz etimeklerin üzerine eşit şekilde dökün. Spatula yardımı ile üzerini düzeltin. Muhallebinin tamamen soğuması için buzdolabına alın.

Kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırpın. Hazır hale getirdiğiniz kremşantiyi buzdolabında soğuttuğunuz etimeklerin üzerine dökün. Yine bir spatula yardımı ile üzerini pürüzsüzleştirin. (Kremşantiyi döktüğünüzde muhallebi hala sıcak olursa kremşanti eriyecektir. Bu nedenle etimeklerin üzerine dökülen muhallebiye kremşanti sürülmeden önce iyice soğutulmalıdır.) Hazır hale gelen etimek tatlısının üzerine streç film kapatarak 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirin. 1 gün sonra servis ederken üzerine dövülmüş ceviz ya da fındık serpiştirin.

Afiyet olsun.
" } ] }