{ "title": "Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/etimekli-tavuk-gogsu-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 19:26:54", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Etimekli Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi, lezzetli ve bir o kadar da pratiktir. Özellikle bayanların kabul günleri için veya ailenin bir arada olduğu zamanlar da hazırlayabileceğiniz nitelikte bir tatlıdır. Etimekli tavuk göğsü tatlısı, çocuklar tarafından da çok sevildiği gibi yetişkinlerinde favori tatlıları arasında yer alır. Pek çok tatlı tarifine göre çar çabuk hazırlanılır ve konuklarınız ile ilgilenmeniz için size daha çok vakit kalır. El oyalayıcı bir tatlı olmadığı gibi mutfakla arası iyi olmayan biri bile kolaylıkla yapabilir.

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi Malzemeleri
Çikolata Sosu için
Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

Etimekli tavuk göğsü tatlısı için 1 su bardağı süt ile 1 yemek kaşığı toz şekerini bir kâseye alıp karıştırın. Akabinde şeker ile süt karıştırıldıktan sonra etimeklerin her iki tarafını da bu süt ile ıslatıp borcama dizin. Eğer isterseniz etimekleri ıslatmak için şerbette hazırlayabilirsiniz. Şerbet için bir su bardağı şekeri ve bir su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatın ve şerbet kaynamaya aşamasına geldiğinde ocağın altını kapatıp şerbetin soğuması için bir kenara kaldırın. Şerbet soğuduktan sonra etimeklerin üzerine bir kepçe ile döküp şerbetini çekmesini bekleyin. Hangi yöntemi kullanacağınız tamamen size kalmış bir durumdur. Eğer acil misafirleriniz gelmiş ise birinci yöntemi uygulamanızı tavsiye ederiz.

Etimekler ıslatıldıktan sonra tatlının tavuk göğsünü hazırlamaya geçin. Tavuk göğsü için öncelikle uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine süt, un, nişasta ve vanilya ilavesi yapıp karıştırın. Tencereye şeker ilavesi de yapıp ocağın üzerine yerleştirin ve göz, göz oluncaya dek kaynatın. Yalnız tavukgöğsü tatlısı pişirilirken sürekli karıştırılması gerekiyor. Aksi halde pütür, pütür olabilir ve un topakları kalabilir.

Tavukgöğsü istenilen kıvama geldiğinde içerisine tereyağı ilavesi yapın ve mikser ile 1 dakika kadar çırpın. Akabinde soğuması için tavukgöğsü tatlısını bir kenara kaldırın ve beş dakika kadar bekletin. Fazla soğumasına gerek yok. Hafif ılımış olması etimekler ile buluşması adına yeterlidir. Ilık olan tavukgöğsünü etimeklerin üzerine boşaltın ve bir spatula ile her tarafına yayın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritip içerisine kremayı ilave edin ve karıştırın. Mikro dalga fırınınız var ise çikolatayı bir kâseye alın ve mikro dalga fırında eritin ve krema ile buluşturup karıştırın. Etimekli tavukgöğsü tatlısının üzerinde bulunan tavukgöğsü soğuduktan sonra çikolata sosunu her tarafına gezdirin. Arzu ederseniz eğer tatlıyı dilimledikten sonra servis tabaklarına alın ve üzerine çikolata sosu ile şekiller verip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }