{ "title": "İki Katlı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/iki-katli-etimek-tatlisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 07:25:01", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "İki Katlı Etimek Tatlısı, süt ile yapıldığı için protein bakımından yüksek bir tatlı tatlı tarifidir. Etimek ile yapılan tatlıların sindirimi oldukça kolaydır ve lezzet bakımından da gayet güzeldir. Eğer daha önce etimek tatlısı denemediyseniz iki katlı etimek tatlısını ısrarla yemenizi tavsiye ederiz. Bu tatlıyı kabul günleriniz de ailenin hep bir arada olduğu zamanlar da veya canınız ham hafif hem de damakta iz bırakacak bir tatlı istediğin de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

İki Katlı Etimek Tatlısı Malzemeleri
Muhallebi için
Şerbeti için
Üzeri için
Süslemek için
İki Katlı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İki katlı etimek tatlımızın hazırlanışına etimekleri kare bir borcama dizerek başlayalım. Tek sıra halinde etimekleri dizelim ve şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için 2 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı suyu uygun büyüklükte bir tencereye alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbeti kısık ateşte pişirelim ve bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbeti ılıması için bekleyelim. Şerbet ılıyınca etimeklerin üzerine kaşık veya kepçe yardımıyla şerbeti dökün. Ayrı bir tepsiye kalan diğer etimekleri yerleştirin ve kalan şerbeti de bu etimeklerin üzerine döküp bekletin. Her iki tepside şerbetli bir şekilde bekleyen etimekler şerbetini çekerken biz de bu arada muhallebiyi hazırlamaya geçelim.

Muhallebi için verilen sütü uygun büyüklükteki bir tencereye ilave edip üzerine un ve nişasta ilavesi yapalım. Ardından toz şekeri ilave edip çırpıcı ile karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim ve tereyağı hariç diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kaynamaya başladığında ocağın altını kapatalım ve muhallebinin üzerine tereyağı ilavesi yapıp kaşıkla güzel bir şekilde karıştıralım. Akabinde borcamın içinde bulunan şerbetli etimeklerin üzerine muhallebinin yarısını ilave edelim. 2 tane muzun kabuklarını soyalım ve dilimleyip muhallebinin üzerine dizelim.

Diğer tepside yer alan şerbetli etimekleri de muhallebi ile muzun üzerine bir spatula ile teker, teker yerleştirelim. Dizdiğimiz etimeklerin üzerine de kalan muhallebiyi boca edelim ve bıçağın ters tarafı ile ya da spatula ile güzel bir şekilde yayalım. Krem şantiyi süt ile çırpalım ve buzdolabına kaldıralım ve 20 dakika kadar dinlendirelim. Sürenin ardından krem şantiyi de muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde sürelim. Bir şeker kaşığı tarçın ile bir çay bardağı ceviz içini krem şantinin üzerine serpiştirip tatlımızı dilimleyelim. Dilimlenmiş olan iki katlı etimek tatlımızı buzdolabına kaldırıp bir gece bekletelim. Eğer acil misafirleriniz gelmiş ise bir gece bekletmenize gerek yok. Birkaç dakika bekletip servis tabakalarına alalım ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }