{ "title": "İncirli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/incirli-etimek-tatlisi.jpg", "date": "24.01.2024 06:32:50", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "İncirli etimek tatlısı; yemeklerden sonra hazırlayabileceğiniz eşsiz lezzetlerden biri olan İncirli etimek tatlısının hazırlanışı da çok pratik olmakla birlikte, sevilen tatlılar arasında yer almaktadır. Taze inciri yiyemeyenler için kuru incir ile yapılmış incirli etimek tatlısı bulunulmaz bir keyif ve tat vermektedir. Gelen misafirler içinde hazırlayabileceğiniz keyifle yapabileceğiniz ve beğenileri fazlasıyla kazanabileceğiniz tatlılardan biridir.

İncirli etimek tatlısı için gereken malzemeler
Şerbeti için
Arası için
Muhallebisi için
İncirli Etimek Tatlısı Üzeri için
İncirli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle etimekler geniş bir borcam içerisine dizilir. Borcamın dikdörtgen şeklinde olması incirli etimek tatlınızı hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Orta ateşte altı açılmış olan ocağa geniş bir tencere içerisine su, toz şeker ve limon suyunu iç içe karıştırıp eriyinceye kadar kaynatınız. Hazırladığınız bu şerbeti borcam içerisine dizmiş olduğunuz etimeklerin üzerine iyice yayarcasına dökün. Daha sonra muhallebisi hazırlanır. Süt, un, iki adet yumurta, toz şeker ve mısır nişastası farklı bir tencere içerisine dökülerek orta ateşteki ocağın üzerine bırakılır. İyice muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırılır. İyice karıştıktan sonra beş dakika kendisinin kaynamasına müsaade edildikten sonda ocak söndürülür. Muhallebi içerisine vanilya ve margarin ilave edilerek iyice karıştırılır. Hazırlanan muhallebi, borcam içerisine dizilmiş olan etimeklerin üzerine iyice eşit bir şekilde sürülür. Daha sonra küçük dilimlenmiş olan 10-12 adet kuru inciri muhallebi üzerine iyice eşit şekilde yayın. Üzeri için hazırlayacağınız bir paket krem şanti ve bir bardak suyu geniş bir kap içerisine dökerek mikser yardımıyla iyice çırpınız. İyice soğuk olan muhallebili incirli etimek üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantiye her tarafına denk gelip eşit olacak şekilde yayınız. Hazırlamış olduğunuz incirli etimek tatlınızın üzerine ezilmiş ceviz veya ezilmiş fındık serpiştirerek tatlınızı buzdolabına bırakınız. İyice soğuyan tatlınızı saatler sonra çıkartarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }