{ "title": "İrmikli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/irmikli-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 07:16:18", "author": "Sarıcabay", "article": [ { "article": "İrmikli Etimek Tatlısı; hafif ve yapımı kolay bir tatlı istiyorsanız eğer bu tarif tam size göre. Çok kolay bir şekilde yapıldığı için acil durumlarda kurtarıcınız olacaktır. Her zaman yapılan muhallebiyi bu sefer irmikle karıştırarak güzel bir tatlı elde edebilirsiniz. Bu tatlıyı misafirlerinize ve sevdiklerinize yaparak onların beğenmesini sağlayabilir ve vazgeçilmez tatlı tarifleri arasına koyabilirsiniz.

İrmikli Etimek Tatlısı Malzemeleri

İrmikli muhallebi için
İrmikli etimek tatlısı şerbeti için
İrmikli etimek tatlısı üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Ayrica
  • 1 paket tuzsuz etimek
İrmikli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini yapmaya başlıyoruz. Bunun için öncelikle orta boy tencerenin içerisine 1,5 su bardağı toz şekeri koyuyoruz ve ocağın altını kısık ateşte açarak şekeri eritiyoruz. Bu sırada şeker, fazla yakmamaya çalışıyoruz. Eğer şeker fazla yanarsa tadı acılaşır. Kısık ateşte erittiğimiz şekerin üzerine 1,5 su bardağı suyu ilave ediyoruz. Kısık ateşte bulunan tencerenin içindeki malzemeleri karıştırarak şekerin iyice erimesini sağlıyoruz. Şekerler iyice eridikten sonra ocağın altını kapatarak bir müddet soğuması için hazırladığımız şerbeti kenara koyuyoruz. Daha sonra dikdörtgen şeklinde bir borcam alıyoruz ve 1 paket tuzsuz etimekleri dikdörtgen şeklindeki borcamın içerisine düzgün bir şekilde yatay olarak yerleştiriyoruz. Etimeklerin üzerine soğuması için bir kenara koyduğumuz şerbeti yavaş ve güzel bir şekilde döküyoruz ve bir kenara koyuyoruz. Yine başka bir orta boy tencerenin içerisine irmikli muhallebiyi yapmak için malzemeler, koyuyoruz. İlk olarak 1 litre sütü tencereye koyuyoruz ve ocağın altını kısık ateşte açıyoruz. Daha sonra sütün üzerine 8 çorba kaşığı irmik, 9-10 çorba kaşığı toz şeker ve 1 paket vanilyayı da ekleyerek karıştırıyoruz. Karıştırdığımız malzemeler kaynayıncaya kadar güzel bir şekilde yavaşça karıştırıyoruz. Malzemeler kaynamaya başlayınca bir müddet daha karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Hazırladığımız irmikli muhallebiyi bir kenara koyarak hafif soğumasını bekliyoruz. Muhallebi soğuyana kadar etimek tatlısının üzerini hazırlıyoruz. Bunun için bir kabın içerisine 1 paket krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk suyu koyuyoruz ve mikser yardımı ile kar kıvamını elde edene kadar çırpıyoruz. Dikdörtgen borcamın üzerine soğuması için bir kenara bıraktığımız irmikli muhallebiyi yavaş ve düzgün bir şekilde yayıyoruz Üzeri için hazırladığımız krem şantiyi de ilave derek buzdolabında yaklaşık bir iki saat bekletiyoruz. Buzdolabında yaklaşık bir iki saat beklettiğimiz tatlımız servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }