{ "title": "Kadayıflı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kadayifli-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 08:22:06", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kadayıflı etimek tatlısı, ekmak kadayıfı tadında bir tatlı türüdür. Yapılışı oldukça kolay ve lezzet bakımından akıllardan çıkmayacak kadayıflı etimek tatlısı, gün masalarında, beş çaylarında, misafirlere akşam çayı yanında ikram edilebilecek nefis bir tatlı tarifidir. Basit ve lezzetli bir tatlı tarifi arayışı içindeyseniz bu tatlı tarifini mutlaka denemelisiniz. Küçük büyük herkesin beğenisini kazanan kadayıflı etimek tatlısı şık görünümüyle de ilgi odağı olacak. Kadayıflı etimek tatlısı nasıl yapılıyor, hangi malzemeler kullanılıyor birlikte göz atalım.

Kadayıflı etimek tatlısı için gerekli malzemeler

Tabanı için
Muhallebisi için
Üzeri için
Kadayıflı etimek tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıflı etimek tatlısı için tuzsuz kadayıflar dikdörtgen borcam tepsiye sıralanır. Şerbeti için, teflon harici bir tencerenin içine şeker eklenir. Ocağa alınarak şeker sertleşinceye kadar karamelize yapılır. Şeker sertleşip birbirini tutacaktır. Bu aşamada endişe etmeye gerek yok. Karamel rengini alan şekerin üzerine su eklenerek karıştırılır. Şekere su eklendiğinde kalıp gibi sertleşecektir. Ancak karıştırıldıkça çözülecek. Şerbet ocaktan alındıktan sonra hemen sıcağıyla borcam tepsiye dizilen etimeklerin üzerine dökülür.

Kadayıflı etimek tatlısı muhallebisi için süt, nişasta, un, toz şeker uygun bir tencereye alınır. Malzemeler ocağa alınmadan önce tencerenin içinde homojen şekilde karıştırılır. Tamamen birbiriyle birleşen malzemeler ocağa alınarak koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Muhallebi göz göz olmuşsa kıvama gelmiş demektir. Bu aşamada ocaktan alınarak içine tereyağı ve vanilya eklenip, mikserle birkaç dakika çırpılır. Hazır hale gelen muhallebi borcam tepsideki etimeklerin üzerine eşit şekilde dökülerek spatula yardımıyla düzlenir.

Birkaç saat dondurucuda bekletilen kadayıf elle ufak ufak didiklenir. Tavaya tereyağı eklenip, eritilir. Eriyen yağın üzerine didiklenen kadayıf ve toz şeker ilave edilerek kızarıncaya kadar kavrulur. Ocaktan almadan 5 dakika önce iri çekilmiş fındık içi eklenip, beş dakika daha kavrulur. Hazır hale gelen kadayıf soğuduktan sonra muhallebinin üzerini örtecek şekilde yayılır. Kadayıflı etimek tatlısı birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra kare şeklinde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }