{ "title": "Kakaolu Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kakolu-etimek-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 12:00:59", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Kakaolu etimek tatlısı, Annelerimizin yaptığı klasik etimek tatlılarından farklı olan kakaolu etimek tatlısı lezzet bakımından denenmesi tavsiye edilen tatlılar arasındadır. Bazı kişiler tatlılarda kakaoyu daha çok tercih ederler. Kadınlarda ve çocuklarda çikolatanın yeri çok farklıdır. Sanırım kakaolu etimek tatlısı deneyerek bulunmuş lezzetlerden birisidir. Kakaolu etimek tatlısı hem şerbetli hem de çikolatalı bir tatlı tadındadır. Vereceğimiz kakaolu etimek tatlısı tarifini sizde çok vakit harcamadan kolaylıkla yapabilirsiniz.

Kakaolu etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Üzeri için
Kakaolu etimek tatlısı nasıl yapılır?

1 Kabın içerisine 1 su bardağı soğuk sütü koyuyoruz. İçerisine 1 paket toz krem şantiyi ve 4 kaşık kakaoyu koyup iyice köpürene kadar karıştırın. Bu karışımın kakaolu etimek tatlısı hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Daha sonrasında şerbet için bir kabın içerisine suyu ve şekeri koyup karıştırın. Kaynamaya başlayan şerbetin 6-7 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Etimeklerinizi bor cama güzelce yerleştirin. Ilık olan şerbeti etimeklerin üzerinde gezdirin.

Etimeklerin şerbetini tamamen çekmesi için kenara alın. Etimekler şerbetini çekerken sıra geldi muhallebiyi hazırlamaya, etimek tatlısın muhallebisi için tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyarak iyice karıştırıyoruz. Ocağın üzerine aldığımız tencereyi altını kısarak yavaş yavaş boza kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Koyulaşan muhallebinin içerisine vanilya ve tereyağının karıştırmaya devam edin. Bu şekilde tamamladığımız muhallebiyi biraz ılınması için bekletin. Daha sonrasında bor camda etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde sürün. Muhallebi bu şekilde biraz daha bekledikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun ve dolapta beklettiğiniz kakaolu krem şantiyi muhallebinin üzerine sürün. Dikkat etmeniz gereken bir diğer ayrıntı ise muhallebi yeterince soğumadan üzerine krem şanti sürerseniz sıcaklığın etkisiyle krem şanti erir ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Üzerine streç filmle kapladığınız kakaolu etimek tatlısını en az 3 saat buzdolabında beklettikten sonra bir bıçak yardımıyla uygun dilimlere bölün. Arzuya göre üzerini süsleyebilirsiniz. Kakaolu etimek tatlısının süslemesine en çok çikolata parçacıkları yakışır tabi bu benim fikrim. Siz damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Kakaolu etimek tatlısını soğuk servis ediniz. Şimdiden kolay gelsin.
" } ] }