{ "title": "Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/karamelli-etimek-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 21:30:41", "author": "Ayşe Benli", "article": [ { "article": "Karamelli etimek tatlısı tarifi hem hafif hem de tatlı ihtiyacını karşılayıcı başarılı bir tercih olarak göze çarpıyor. Çok yönlü olarak kullanılabilen etimeğin tatlı olarak da kullanılabileceği kadınlarımız tarafından uzun yıllar önce keşfedilmiş ve etimek malzemesi, en bilindik halinden farklı kullanımlarına kadar farklı tatlı şekilleriyle literatürümüzdeki yerini almıştır. En lezzetli olanlarından karamellisinin yapılışını inceleyelim.

Karamelli Etimek Tatlısı Malzemeleri

Etimekli Kısım ve Üzeri için
Muhallebisi için
Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Küçük bir tencere içerisinde karamel yaparak işe başlayabiliriz. Şeker tencereye konup hafif ateşte bırakılır. Şeker kendi kendine kararıyor, kahverengileşmeye başlayınca üzerine sıçratmamaya dikkat ederek yavaş yavaş su dökülür ve şeker eriyene kadar birlikte karıştırarak pişirmeye devam edilir.

Etimekle cam borcam üzerine aralarında boşluklar bırakmamaya çalışılarak özenle dizilir. Hazırlanan karamel karışımı etimeklerin üzerinde gezdirilir ve etimeklerin karameli çekmesi beklenir.

Etimeğe lezzetini veren en önemli detaylardan biri muhallebisidir. Muhallebi için orta ateşteki tencereye süt, un, nişasta, şeker eklenir çırpma teliyle malzemeler iyice birbirine karışana kadar karıştırarak pişirilir. Kıvamını almaya başlayınca margarin ve tereyağı eklenir. Ocağın altı kapatılır. Biraz kaynaklığının alınması için bekletilir ve yine sıcak haldeyken etimeklerin üzerine dökülür. Borcam soğumak üzere bir kenara alınır.

Kremşanti süt ile çırpılır ne kadar çok çırpılırsa o kadar fazla kremşanti oluşacağı bilinir. Kremşanti hazır olduğunda ve borcamdaki etimek muhallebi karışımı soğuduğunda kremşanti muhallebinin üzerine yayılır. Üzeri istenen şekilde Hindistan cevizi, çam fıstığı gibi malzemelerle süslenebilir. Tarif tamamlandığında buzdolabına alınır ve en az 3 saat bekletilir. Etimek sert bir malzeme olduğundan yumuşaması dolayısıyla bekletilme süresi önemlidir. Tatlı ne kadar uzun bekletilirse o kadar lezzetli olacaktır.

Karamelli etimek tatlısı tarifi sunumunuz ve misafirlerinizin ağızlarının tatlandırmasıyla sizi ve yedirdiklerinizin yüzlerini gülümsetecek, herkese afiyet olacaktır.
" } ] }