{ "title": "Kaymaklı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kaymakli-etimek-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 12:44:15", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Kaymaklı etimek tatlısı, ekmek kadayıfını hiç de aratmayacak lezzette. Özellikle kaymaktan hoşlanan kişiler için bu tatlı kaçınılmaz olacaktır. Etimeklerin yanına kaymak ilavesi yapılarak hazırlanan bir tatlı olması ve hazırlanmasının pek çok tatlı tarifine göre daha kolay olması tatlıya artı puan veriyor. Çalışan bayanlar için veya evde pek çok iş ile uğraşıp akşama kolay bir tatlı yapmak isteyen bayanlar, bu tatlının hazırlanması en faz 15-20 dakika sürmektedir. Eğer kısıtlı zamanınız var ve çarçabuk ama çok leziz bir tatlı yapmak istiyorsanız işte tarif.

Kaymaklı Etimek Tatlısı Malzemeleri
Kaymaklı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaymaklı etimek tatlısının hazırlanmasına etimekleri bir tepsiye dizerek başlayalım. Etimeklerin dizildiği tepsinin ne büyük ne de küçük olmaması gerekiyor. Etimekleri tek sıra halinde olacak şekilde tepsiye dizelim ve üzerine dökeceğimiz şerbetin hazırlanmasına geçelim. Şerbeti hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine yerleştirelim. Tencereye su ile toz şekeri ilave edip ocağın altını kısık ateşte açalım.

Şerbeti kaynayana kadar ocağın üzerine bekletelim ve bir taşım kaynadıktan sonra dilim suyu damlatıp şerbeti ocağın üzerinden indirelim. Şerbet biraz ılıdıktan sonra etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökelim. Bütün şerbeti döktükten sonra etimeklerin üzerine bir tepsi kapatıp 5 dakika kadar bekletelim. Sürenin ardından tepsiyi etimeklerin üzerinden kaldıralım ve soğuması için bekletelim. Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilim olan etimekleri servis tabakalarına alalım. Etimeklerin yanına kaymak dilimleri ilave edelim ve arzu ederseniz Antep fıstıkları ile de süsleyip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }