{ "title": "Kepekli Etimek", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kepekli-etimek.jpg", "date": "27.01.2024 07:44:06", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Kepekli Etimek, suyu alınan ve kızartılan ekmektir. Çeşit olarak; normal, kepekli ve tuzsuz gibi çeşitleri mevcuttur. Her bir dilimi 28 kalori olan kepekli etimek oldukça doyurucudur. Diyet amaçlı tüketmiyorsanız normal etimeği üzerine sarelle, reçel çeşitleri veya krem peynir sürerek oldukça lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Sağlık açısından tavsiye edilen tuzsuz olan etimeği tüketmektir. Tabi bütün gıdalarda olduğu gibi çoğu zarar, azı karar olarak düşünülmelidir. Yani fazla yenildiğinde kabızlığa sebebiyet verebilir. Tabi aklımıza en çok kahvaltı da kullanıldığı gibi gelse de yemekler de özellikle de çorba çeşitlerinin yanında tüketebilirsiniz. Lezzetli, doyurucu ve bi o kadar da besleyici olan etimek bilhassa öğrenciler tarafından dikkate alınıp tüketilmelidir. Kalorisi az olduğunda en çok da diyet yapanlar tüketebilir. Bunun dışında tatlı çeşidi olarak da muhallebiyle buluşturulan lezzetli bir tatlı çeşidi de yapılmaktadır. Şimdi bende sizlerle bu kolay tatlı çeşidini paylaşayım. Kolay gelsin.

Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisine
Üzeri için
Kepekli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle su ile şekeri bir tencereye alıp iyice kaynatın. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatıp sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için şerbeti 10 dk kadar beklemeye bırakın. Ardından geniş bir fırın kabına etimekleri düzgün bir şekilde dizelim ve soğuyan şerbeti etimeklerin üzerine iyice her yerine kuru kalmayacak şekilde dökelim. Etimek şerbetini çekene kadar diğer yandan da muhallebiye başlayıp hazırlayalım.

1 litre sütünüzün içine vanilya ve tereyağı hariç diğer bütün malzemeyi ekleyip iyice çırpın. Çırpma işleminden sonra kaynayana kadar muhallebiyi iyice karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra içine vanilya ve tereyağını da ilave edip 2-3 dk kadar daha karıştırmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Hazırladığınız muhallebiyi yaklaşık 5 dk kadar dinlenmeye bırakın ve ardından karışımı tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün. Her yerinin iyice kapanmasını sağlayın. Artık etimekler iyice soğuduktan sonra sıra krem şantiyi hazırlamaya geldi. Sütünüzün içine krem şantiyi boşaltıp blenderla iyice çırpın ve hazırlayın. Daha sonra tatlının üzerine döküp her yerine iyice yayın ve düzeltin. Tekrardan dinlenmeye bırakın ve üzerine tercihinize göre ceviz veya fıstıkla süsleyin. Bu tatlıyı bir gün buzdolabında bekletmelisiniz. Daha sonra servis etmelisiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }