{ "title": "Kolay Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kolay-etimek-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 07:37:48", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Kolay etimek tatlısı, adından da anlaşılacağı gibi kolay ve lezzetli bir tatlı tarifidir. Özellikle çat kapı diye adlandırdığımız ve sürpriz yapmayı seven davetsiz misafirlerinize, güzel bir tatlı yapmak istediğiniz zaman onlar için kolay etimek tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Çocukların da çok severek tükettikleri kolay etimek tatlısını hem çocuklarınız için hem de tüm sevdikleriniz için çarçabuk hazırlayıp onlara tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.

Kolay Etimek Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için
Üzeri için
Kolay Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kolay etimek tatlısının hazırlanmasına ilk önce şerbet ile başlayalım ve şerbet için uygun büyüklükte bir tencere seçip ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine su ve toz şeker ilavesi yapıp ocağın altını orta harlı şekilde açalım. Şerbet kaynama pozisyonuna geldiğinde bir dakika daha bekletip ocağın altını kapatalım. Şerbetin çok cıvık veya çok koyu olmaması gerekiyor. Koyu olursa tatlı çabuk ağdalaşır ve şerbet cıvık olursa etimekelri hamur yapar.

Tatlının şerbetini ayarladıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bir kenara kaldıralım. Şerbet beklerken bizde etimekleri uygun büyüklükte bir tepsiye tek sıra halinde dizelim. Dizdikten sonra etimeklerin üzerine bir kepçe yardımıyla şerbetten gezdirelim ve muhallebisi hazırlamaya geçelim. Muhallebi için orta büyüklükte bir tencere alıp içerisine sütü boca edelim. Sütün üzerine de yağ hariç diğer malzemeleri ilave edip çırpma teli ile karıştıralım. Akabinde tencereyi ocağın üzerine alıp kaynaya kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirelim.

Göz, göz olan muhallebiyi ocağın üzerinden aldıktan sonra içerisine yağı ilave edelim ve mikser ile bir dakika kadar çırpalım. Muhallebi çırpılırken sıcaklığı biraz da olsa çıkacaktır ve krema kıvamına gelecektir. Yaklaşık 5 dakika kadar muhallebinin sıcaklığının çıkması için bekletelim ve sürenin ardından etimekleirn üzerine boca edelim. Islatılmış bir spatatula ile muhallebiyi etimeklerin üzerine güzel bir şekilde yayalım ve krem şantiyi hazırlamaya geçelim.

Kremşantiyi hazırlamak için verilen ölçülerdeki süt ile krem şantiyi bir kâse alıp çırpıcı ile çırpalım. Hazır hale geldikten sonra soğutulmuş olan muhallebinin üzerine sürelim ve her tarafına yayalım. Ardından tatlının üzerine bolca Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serpiştirip buzdolabına kaldıralım. Buz dolabınd attalıyı çay hazır olana kadar bekletelim ve dilimleyip servs tabakalarına alalım. Kolay etimek tatlısı servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }