{ "title": "Krem Şantili Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/krem-santili-etimek-tatlisi.gif", "date": "21.01.2024 17:32:49", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Krem Şantili Etimek Tatlısı, hazırlanışını düşünülenin aksine bir o kadar kolay ama lezzeti damaktan hiç çıkmayacak nitelikte. Davetli veya davetsiz gelen misafirler için çar çabuk hazırlanabileceği gibi misafirlerden de pozitif etkiler alacağınız lezzettedir. Aynı zamanda krem şantili etimek tatlısı, en güzel tatlı tarifleri arasında ilk sıralarda yer alır. Sindirimi bir o kadar kolay olan krem şantili etimek tatlısı, çocuklar tarafından da çok sevilmektedir.

Krem Şantili Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Krem Şantili Tatlısı Muhallebisi için
Şerbeti için
Krem Şantili Etimek Tatlısı Üzeri için
Krem Şantili Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Krem şantili etimek tatlısı için öncelikle krem şantiyi ve sütü bir çukur kâseye alıp mikser ile çırpmaya başlayalım. Krem şantiyi çırparken öncelikle düşük devirde ardından da yüksek devirde çırpılması gerekiyor. Bu işlem krem şantinin kıvamının tam olarak tutması için önemli bir püf noktasıdır. Hazır hale gelen krem şantiyi buz dolabına kaldıralım ve tatlının diğer malzemeleri hazır olana dek bekletelim.

Etimeklerin hepsini tek sıra olacak şekilde fırın tepsisine veya dikdörtgen bir borcama dizip bekletelim. Etimekler beklerken biz de bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için şekeri ve 2 su bardağı suyu uygun büyüklükte bir tencereye alıp ocağın üstüne yerleştirelim. Kısık ateşte şerbeti kaynayana kadar pişirip kaynadıktan sonra da içerisine bir dilim limon suyu ilave edip ocağın altını kapatalım. Şerbeti hazır hale getirdikten sonra serin bir ortama kaldıralım ve yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim. Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine bir kepçe vasıtasıyla dökelim.

Etimekler şerbeti çekerken biz de muhallebiyi hazırlamaya geçelim ve muhallebi için uygun büyüklükte bir tencere seçelim. Tencereye ilk önce sütü, ardından da unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. Akabinde ocağın altını orta harlı olacak şekilde açıp muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi göz, göz olunca muhallebinin içerisine tereyağını ilave edip çırpalım ve muhallebiyi ocağın üzerinden kaldıralım. 10 dakika kadar muhallebiyi bekletelim ve sürenin ardından mikser ile çırpıp etimeklerin üzerine dökelim. Bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile muhallebiyi etimeklerin her tarafına yayalım. Muhallebinin üzerine de önceden hazırladığımız krem şantiyi ilave dip yayalım ve tatlımızı buz dolabına kaldırıp dinlenmeye bırakalım. Bir saat kadar dinlenen tatlımızı dolaptan alıp dilimleyelim ve servis tabaklarına paylaştıralım. Servis yapmadan önce tatlının üzerine yeşil toz fıstık serpiştirip tatlımızı sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }