{ "title": "Kremalı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kremali-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 08:42:38", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kremalı Etimek Tatlısı, yediden yetmişe neredeyse herkesin severek tükettiği bir tatlı çeşididir. Özellikle çocuklar için vazgeçilmezdir. Tadı oldukça lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratiktir. Diğer şerbetli tatlılar gibi çok fazla el oyalamaz. Çok kısa sürede hazırlanır. Davetli veya davetsiz gelen misafirler için ya da kendi canınız çektiğinde kolaylıkla hazırlayabilir ve kahvenin yanında rahatlıkla servis yapılabilir. Tatlının ana maddesi olan etimek hem doyurucu hem tok tutucu bir besindir. Sadece etimek çok fazla gluten içerdiği için glutene karşı alerjisi olanların bu tatlıdan tüketmemesi gerekir.

Kremalı Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
Süslemek için
Kremalı Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kremalı etimek tatlısı tarifi için öncelikli olarak borcam seçimi yapılmalıdır. Bunun için çok derin olmayan ve dikdörtgen şeklinde bir borcam tercih edilebilir. Etimekler tek kat halinde borcamın tabanına dizilir. Daha sonra şerbet hazırlığına geçilir. Küçük bir tencere içerisinde tüm malzemeler çırpıcı yardımıyla karıştırılarak kaynatılır. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Tercihe göre şerbet soğuk olarak da hazırlanabilir. Hazırlanan şerbet kepçe yardımıyla borcamdaki etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülür. Burada amaç tüm etimeklerin kıtırlığını kaybedecek şekilde tüm şerbeti çekmesini sağlamaktır. Etimekler yumuşadıktan sonra muhallebi hazırlığına geçilebilir. Muhallebi için çukur bir tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeler ilave edilir. Kısık ateşte çırpıcı yardımıyla karıştırılarak muhallebi kıvam bulana kadar pişirilir. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırma işlemi kesinlikle bırakılmamalıdır. Muhallebinin altının tutmaması için sürekli karıştırılması oldukça önemlidir. Muhallebi kaynama noktasına ulaştıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilya ilave edilir. Yaklaşık 2 dakika daha pişirildikten sonra muhallebi tenceresi ocaktan alınır. Muhallebi oda sıcaklığında bir müddet bekledikten sonra kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökülür. Spatula yardımıyla muhallebinin üzeri düzeltilir. Daha sonra muhallebinin tamamen soğuması için kremalı etimek tatlısı buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 1-2 saat sonra buzdolabından çıkarılan kremalı etimek tatlısının üzerine küçük bir elek yardımıyla granül kahveden dökülür. İstenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınan kremalı etimek tatlısı soğuk olarak servis yapılır. Vakti olanlar hazırlanan bu tatlıyı 1 gün boyunca buzdolabında bekletebilir. Tatlının ne kadar çok soğuması lezzetinin o oranda artmasını sağlar. Kremalı Etimek Tatlısı hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }