{ "title": "Kupta Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/kupta-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 14:48:39", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kupta Etimek Tatlısı, etimek tatlısının değişik olan bir tarifidir. Şerbetli ve sütlü olan hafif bir tatlıdır. Görünüş olarak klasik etimek tatlısı gibi değildir. Porsiyon şeklinde yapılan bir tatlıdır.

Kupta Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kupta Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tatlıda ilk önce şerbeti yapın. Derin bir tencereye su ve şekeri koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. İsteğe bağlı olarak bu şerbeti şekeri karamelize ederek yapabilirsiniz. Bunun içinde ilk önce şekeri kavurun ve daha sonra sıcak su dökün. Şerbet kaynadıktan sonra tuzsuz etimekleri kırın ve kullanacağınız kupların tabanına koyun. Bu tarifte kullandığımız tuzsuz etimek ile beş veya altı adet kup iyi gelmektedir. Daha sonra kepçe yardımı ile şerbeti eşit şekilde tuzsuz etimeklerin üzerine dökün. Etimekler ıslanırken muhallebisini yapmaya başlayalım.

Kupta Etimek Tatlısının muhallebisi için derin bir tencereye sütü, unu, toz şekeri, nişastayı koyun ve çırpın. Muhallebi topak, topak olmaması için kaynayana kadar yani muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayı dökün ve beş dakika kadar daha muhallebiyi pişirin. Muhallebi beş dakika dinlendikten sonra ıslanan etimeklerin üzerine dökün. Muhallebiyi soğumaya bırakın ve krem şantiyi yapmaya başlayalım.

Üzerini süslemek için krem şantiyi ve sütü çırparak karıştırın ve koyulaşınca buz dolabına donmaya bırakın. Krem şanti ve muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi muhallebinin üzerine dökün. Eğer muhallebi soğumadan krem şantiyi dökerseniz krem şanti erir. Bu yüzden muhallebinin soğuduğuna emin olmalısınız. Son olarak üzerini ceviz, fındık, Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Bu son aşamadan sonra buzdolabında soğumasını bekleyin. Kupta Etimek Tatlısı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }