Labneli Etimek Tatlısı, Etimek tatlısının daha önce birçok tarifi denenmiştir. Fakat bu tarif diğerlerine bakarak daha etkili ve hafif. Bu kez tramisudan yola çıkarak labne ve krema karışımına yumurtada ekliyoruz. Krem şanti sevmeyenler için ideal bir tarif. Yaz aylarının vazgeçilmezi ve oldukça kolay. Ani gelen misafirlere karşı da leziz bir ikramdır.
Labneli Etimek Tatlısı Malzemeleri
1 paket tuzsuz etimek
Üzeri için Hindistan cevizi
Kreması için
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
Vanilya
1 paket labne peynir
Şerbeti için
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
Labneli etimek tatlısı Nasıl Yapılır?
Şerbeti için verilen ölçüdeki su ve şekeri tencereye ilave edin. Kaynama işlemi başladıktan 8 dakika sonra ocaktan alın. Etimekleri kare bir borcama serin. Üzerine kuru yer kalmayacak şekilde şerbeti dökün. Kreması için gerekli olan malzemeleri vanilya ve labne hariç bir tencereye alın ve kremanız göbek atana kadar kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra labne ve vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar çırpın. Hazır olan kremayı etimeklerin üzerine döküp düzgün bir şekil verin ve ardından soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı 5 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.