{ "title": "Limonlu Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/limonlu-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:36:26", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Limonlu Etimek Tatlısı, bu tatlı hem şerbetli hem sütlü bir tatlıdır. Bu yüzden şerbetli tatlılardan hafif bir tatlıdır. Yapımı kolaydır. Fırın gerektirmeyen bir tatlıdır. Acil bir misafiriniz gelecek olduğunda hemen yapılabilecek bir tatlıdır.

Limonlu Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
Muhallebisi için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
Limon sosu için
  • 1,5 su bardağı limonata
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Çeyrek su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı nişasta
Limonlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce şerbeti hazırlayın. Şerbeti için tencereye su ile şekeri koyun ve şeker eriyene kadar kaynatın. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve şerbete üç damla limon damlatın. Bu aşamadan sonra şerbeti on dakika kadar daha kaynatın ve ocağı kapatın. Şerbet dinlenirken dikdörtgen borcamın içine tuzsuz etimekleri yerleştirin. Daha sonra kepçe yardımı ile tuzsuz etimeklerin üzerine eşit olarak şerbeti dökün.

Limonlu Etimek Tatlısının muhallebisi için ilk derin bir tencerenin içine sütü, yumurta sarısını, unu, şekeri ve nişastayı ekleyin ve iyice çırpın. Muhallebi koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Çırpmayı bırakırsanız eğer muhallebi topak topak olabilir. Bu yüzden ocağın altına kapatana kadar çırpmaya karıştırmaya devam edin. Muhallebinin altına kapatmaya yakın vanilyayı ve tereyağını koyun ve karıştırın. Sonra ocağın altını kapatın ve muhallebiyi beş dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra şerbet döktüğünüz etimeklerin üzerine muhallebiyi dökün.

Son olarak limon sosu için derin bir tavaya limonatayı ve toz şekeri koyun ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Limonata kaynarken suyun içinde nişastayı eritin. Kaynayan limonatanın içine suda erittiğiniz nişastayı dökün ve koyu kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp beş dakika limonlu sosu dinlenmeye bırakın. Dinlenirken limonlu sos daha çok koyulaşabilir. Limonlu sos koyulaşmadıysa nişastayı artırabilirsiniz. Daha sonra muhallebinin üzerine ince dilimler şeklinde limon koyabilirsiniz. Limonların üzerine limon sosunu dökün. Daha sonra tatlı dışarıda bekledikten sonra 3-4 saat dolapta bekletiniz.

Limonlu Etimek Tatlısı hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }