{ "title": "Meyveli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/meyveli-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 21:39:46", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Meyveli etimek tatlısı, yaz günlerinde içinizi ferahlatan ağzımızı tatlandıran tam bir yaz tatlısı. Mükemmel görseli ile başınızı döndürecek. Ayrıca habersiz gelen misafirlerinize hemen az bir zahmetle kolay bir şekilde hazırlayacağınız pratik bir tatlı tarifidir. Meyveli etimek tatlısını altın günlerinde veya komşu ziyaretlerinde bulundurabilirsiniz. Çocuklar bu tarife bayılacaklar. Sadece çocuklar da değil herkes eminim çok beğenerek yiyecek ve iki günde bir yapmanızı isteyeceklerdir. Bu tarifi denemediyseniz mutlaka denemeniz lazım. Meyveli etimek tatlısı gerçekten soğuk ve içinizi ferahlatan bir lezzet. Bu hafif ve güzel tatlıyı evinizden eksik edemeyeceksiniz. Gelin bu güzel tatlı tarifini hep beraber hatırlayalım.

Meyveli etimek tatlısı için gerekli olan malzemeler
Muhallebisi için
Şerbeti için
Meyveli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetini yapmak için öncelikle su ve şekeri küçük bir tencereye koyun ve kaynatın. Şerbeti kaynamaya yakın içine küçük bir limon dilimi atın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık bir 5-7 dakika kaynattıktan sonra şerbetiniz olmuş olacaktır. Emin olamadıysanız tırnak kontrolü yapabilirsiniz. Şerbetinizi kuru bir tırnağınızın üzerine 1 damla koyun şerbet almıyorsa kıvamı tutmuş demektir. O zaman alın ocaktan. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve kaynayınca kadar karıştırın. Kaynamaya yakın tereyağını içine atın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağınızın altını kapatın. Güzel bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdiğimiz kremayı biraz soğuması için dışarı bırakıyoruz. Bu arada etimekleri borcama dizin. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp borcama dizmiş olduğunuz etimeklerin üstüne iyice yayarak şerbetini çekmesi için biraz bekleyin. Üzerine muhallebisini koyun. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini kendi damak zevkinize göre süsleyin. Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra soğuk olarak servis edin. İsterseniz muhallebi soğuduktan sonra meyvelerle süslemeden krem şanti ile üzerini kaplayabilirsiniz. Tamamen size kalmış nasıl tercih ederseniz.

Afiyet olsun.
" } ] }