{ "title": "Muhallebili Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/muhallebili-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 06:28:43", "author": "Aşkım", "article": [ { "article": "
Muhallebili etimek tatlısı, Hazırlanması çok kolay ama tadı damaktan hiç çıkmayacak nitelikte. Haberli veya habersiz gelen misafirler için yapılabilecek en pratik tatlı tariflerinden biridir. Aynı zamanda muhallebili etimek tatlısı, şerbetli tatlılar kategorisinde yer alsa da oldukça hafiftir ve sindirimi de kolaydır.

Muhallebili Etimek Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için
Şerbeti için
Üzeri için
Muhallebili Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle etimekleri tek sıra olacak şekilde kare bir tepsinin içerisine dizelim ve şerbeti hazırlamaya geçelim. Şekeri çift tabanlı bir tencerenin içerisine döküp kısık ateşte bir iki dakika çevirerek pişirelim. Rengi dönen şekerlerin üzerine su ilavesi yapalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyu damlatalım ve bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tepsinin içerisinde beklemekte olan etimeklerin üzerine kaynamış olan şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca dökelim.

Etimekler üzerine dökülen şerbeti çekince muhallebisini hazırlamaya geçelim. Bunun için tencerenin içerisine sütü boşaltalım ve üzerine de şeker, elenmiş un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilya tozu ekleyip mikserle karıştıralım. Muhallebi ılıyınca şerbetini çeken tatlımızın üzerine dökelim ve buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş olan tatlının üzerine dökmek için krem şantiyi bir kabın içerisine alalım ve bir bardak soğuk süt ile iyice çırpalım. Koyulaşan krem şantiyi soğumuş olan muhallebili etimek tatlısının üzerine bir spatula yardımıyla gezdirelim ve Antep fıstıkları ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }