{ "title": "Muzlu Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/muzlu-etimek-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 01:22:41", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "Muzlu etimek tatlısı hem lezzetli hem de pratik olan bu tatlı, özellikle de çocuklar tarafından çok sevilmektedir. Çocuklarınıza güzel bir sürpriz yapmak istediğiniz de muzlu etimek tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Muz hemen, hemen her çocuk tarafından çok sevilen bir meyvedir ve aromatik özelliği de çok fazladır. Muhteşem görüntüsü ve inanılmaz lezzeti ile tarif defteriniz de yer alacak niteliktedir. Misafirlerinizin geleceği zaman, kabul günleriniz de veya kan şekeriniz düştüğünde bu tatlıyı kolayca hazırlayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Muzlu Etimek Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için
Üzeri için
Muzlu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muzlu etimek tatlısı için ilk olarak şerbeti hazırlamaya geçelim. Bunun için iki farklı şerbet hazırlama yöntemi vardır. İlk yöntem şeker ile toz şekerini uygun büyüklükte bir tencereye alıp kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra şerbet hazır hale gelmiştir. İkinci yöntem ise şekeri dibi tutmayan bir tencerenin içerisine ilave edip kısık ateşte ki ocağın üzerine bırakın ve karamelize edin. Şekeri karamelize etmeden önce tencereye yarım çay bardağı su ilave edin ve üzerine şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Şekerin rengi değişince tencereye 2 su bardağı su ilavesi yapın ve kaynamaya bırakın. Şeker bir dakika kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi bir kenara kaldırıp bekletin.

Bu aşamada hangi yöntemi uygulamak daha kolayınıza geliyor ise tercih edin ve şerbeti hazırlayıp 5 dakika kadar dinlendirin. Şerbet dinlendikten sonra etimekleri bir tepsinin veya borcamın içerisine dizin. Etimeklerin üzerine de bir kepçe yardımıyla şerbetten döküp gezdirin. Etimeklerin üzerine dökülen şerbet etimeklerin içine çekilirken siz de bu arada muhallebiyi hazırlamaya geçebilirsiniz.

Muhallebi için çift tabanlı ve çukur bir tencere alın ve içerisine sütü boca edin. Sütün üzerine de 6 yemek kaşığı un ile 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ilave edip karıştırın. Ardından tencerenin içerisine toz şekeri ve vanilyayı ilave edip bir çırpıcı ile pürüzsüz kıvama gelen dek karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirin ve sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama noktasına gelen muhallebinin içerisine tereyağını da ilave edip bir dakika kadar pişirin ve ocağın altını kapatın. Hazır hale gelen muhallebiyi 5 dakika kadar dinlendirin ve dinlendikten sonra şerbeti ile buluşmuş olan etimeklerin üzerine döküp gezdirin. Muhallebinin üst kısmı soğuduktan sonra muzlardan 2 tanesinin kabuklarını soyun ve yuvarlak, yuvarlak dilimleyip muhallebinin üzerine dizin.

Krem şanti ile sütü derin bir karıştırma kabına alıp çırpıcı ile bir dakika kadar çırpın. Krem şanti hazır hale geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç dakika kadar dinlendirin. Dinlendirilen krem şantiyi muzların üzerine dökün ve spatula ile düz bir tabaka haline getirin. Üzeri pürüzsüzleştirilen krem şantinin en üstüne kalan bir tane muzu dilimleyip süsleyin ve buzdolabına kaldırıp bir saat kadar bekletin. Akabinde muzlu etimek tatlısını buzdolabından alıp dilimleyin ve servis tabakalarına alıp üzerlerine file fındık serpiştirin. Muzlu etimek tatlısı servis için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }