{ "title": "Patlıcanlı Etimek Salatası", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/patlicanli-etimek-salatasi.gif", "date": "19.01.2024 05:39:56", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Patlıcanlı Etimek Salatası, oldukça leziz ve göz alıcı salatamızın sunumunda birçok alternatifiniz olabilir. Örneğin davet sofralarınızda ortaya mükemmel bir salata çeşidi olarak sunabileceğiniz gibi kabul günleri ve 5 çaylarınızda da bu leziz salata ile konuklarınıza harika sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Patlıcanlı Etimek Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanlı Etimek Salatası Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı etimek salatamızı hazırlamaya ilk olarak 4-5 adet çekirdeksiz patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra bir bıçak yardımıyla patlıcanların 3-4 yerinden delerek köz tavasına alıp közlenmesi için ocağa koyarak başlayalım. Közlemeye bıraktığımız patlıcanları çevirerek iyice közlenerek yumuşayıncaya kadar pişirerek ocaktan alalım. Ardından köz tavasına 3-4 adet kırmızı köz biberleri koyup aynı şekilde çevirerek biberleri de közleyerek ocaktan alalım.

Daha sonra közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak temizledikten sonra kesme tahtasına alarak tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Teflon bir tavaya yeteri kadar zeytinyağı ilave ederek ocağa koyalım ve ısınan yağın içine doğradığımız patlıcanları ilave edip üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak patlıcanları kısık ateşte 8-10 dakika kadar kavuralım. Uygun bir keseye 1 su bardağı yoğurdu ekledikten sonra 2-3 diş sarımsağı iyice döverek yoğurda ilave ederek yeteri kadar tuz ilavesiyle yoğurdu çırparak hazır hale getirelim.

Ardından geniş bir servis tabağına 1 paket etimekleri elimizle parçalara ayırdıktan sonra döşeyip üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu etimekler tamamen kapanıncaya kadar bir kısmını dökerek yayın. Üzerine közledikten sonra baharatla birlikte kavurduğumuz patlıcanları eşit bir şekilde dökerek yaydıktan sonra üzerine közledikten sonra ufak ufak doğradığımız kırmızı biberleri yayalım. Son olarak biberlerin üzerine kalan sarımsaklı yoğurdu şekil vererek döktükten sonra üzerine 1 tutam kıyılmış maydanoz ve çeşitli baharatlar serpiştirdikten sonra 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }