{ "title": "Pudingli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/pudingli-etimek-tatlisi.gif", "date": "19.01.2024 08:38:03", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "Pudingli etimek tatlısı, etimeklerle yapılan şerbetli bir tatlı. Etimek kıtır kıtır bir lezzet. Bu ekmekler ilk kez pişirildikten sonra, kesilerek 2. Kez tekrar pişirilip, kıtır olması sağlanmış. Tost ekmeği gibi dilimlenmiş, kalorisi az, kahvaltıda ve günün diğer öğünlerinde de hem kilo derdi olmadan hem lezzetten taviz vermeden yenilebilecek güzel yiyeceklerden bir tanesi. Kilo yapmadığı için diyette olan kişilerinde korkmadan yiyebileceği bir ekmektir etimek. Tatlısı da hafif mi hafif. Pratik, kolay ve az malzeme ile çok lezzet!

Pudingli Etimek Tatlısı Malzemeleri
Evet şerbetli bir tatlı, ancak şerbet ölçülerine de bakılacak olursa; bu tatlıyı yiyecek kişiyi kesmeden bir tatlı ziyafeti çektirebilecek ölçülerde.

Pudingli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle etimekler sırayla tatlının yapılacağı tepsiye dizilir. Bir tarafta 2 bardak şeker ve 3 bardak su ocakta pişirilerek, ile şerbet hazırlanır. Üzerlerine sıcacık şerbet dökülerek etimeklerin iyice şerbeti çekmesi beklenir, etimekler şerbeti çektikçe büyür büyür, bereketlenir. Ayrı bir tarafta süt ile puding ocakta karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan puding şerbetlenmiş etimeklerin üstüne dökülür. Eğer daha lezzetli bir tatlı arzulanıyorsa pudingle etimeğin arasına muhallebi yapılıp koyulabilir. Bu, tatlınızın daha zengin ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Pudingli Etimek Tatlısı için;
Muhallebi yapılışı;
Margarin hariç, tüm malzemeler ocağın üzerindeki tencerede karıştırılarak pişirilecek, karışım kaynarken margarin atılacak.

Tüm işlemler bitip tatlınız hazır olduğunda belli bir süre soğutup buzdolabında muhafaza edin.

Sevdiklerinize ve size Afiyet Olsun.
" } ] }