{ "title": "Sade Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/sade-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 20:35:35", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Sade etimek tatlısı, Ev hanımları arasında yaygın bir şekilde uzun süredir yapılan klasik bir tatlıdır. Sütün ve şerbetin bir arada kullanıldığı sade etimek tatlısı görünüş itibariyle göz kamaştırıcı bir lezzetidir. Çoğu kişinin damak zevkine hitap eden bu tatlı yaz günlerinde hafif olduğu için rahatlıkla tavsiye edilir. Çocuklarınız için hem lezzetli hem de bol vitaminli olan sade etimek tatlısı ani gelen misafirleriniz içinde ideal bir tariftir. Sade etimek tatlısını kısa sürede yaparak sizde misafirlerinize ve ailenize sunabilirsiniz. Size vereceğiniz bu tarif hem çok lezzetli hem de çok kolaydır.

Sade etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Sade etimek tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak bir kabın içerisine 1 su bardağı sütü koyun içerisine 1 paket krem şantiyi karıştırıp iyice çırpın bunu etimek tatlınız hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin. Sade etimek tatlısının şerbeti için yapışmaz bir tencere içerisine toz şekeri dökün ocağın altını kısarak toz şekerin karamelize olmasını bekleyin. Bu süreç de şekeri hiç karıştırmayın. Şekeriniz kahverengiye dönünce suyu ekleyip tahta bir kaşık yardımı ile şeker ve suyun iyice çalışmasını sağlayın. Dikdörtgen geniş bir bor cam içine 12 adet etimeği yerleştirin. Hazırlanan şerbeti bütün herkesin üzerine eşit miktarda gezdirin. Soğuması için kenara koyun. Muhallebi için tencerenin içerisine 1 litre sütü dökün. Sütün içerisine toz şeker nişasta ve unu ekleyin.

Ocağın üzerine aldığınız muhallebiyi kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek muhallebinizi boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Koyulaşan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip çok az daha pişirin. Muhallebiyi biraz soğuduktan sonra etimeklerin üzerine yayın. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olsun ılık olması yeterlidir. Üzerine gezdirdiğiniz muhallebi tamamen soğudun da buzdolabın da beklettiğiniz krem şantiyi muhallebinin üzerine dökün. Üzerine streç film geçirerek buzdolabın da soğumaya bırakın. Tamamen soğumuş olan sade etimek tatlısının arzuya göre dilimleyin. Üzerine size kalmış dilerseniz, çekilmiş ceviz, dilerseniz mevsimine göre meyvelerle süsleyebilirsiniz. Tatlınızı soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }