{ "title": "Tuzsuz Etimek", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/tuzsuz-etimek.jpg", "date": "21.01.2024 00:11:22", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Tuzsuz Etimek, Etimek kurutulmuş ve kızartılmış ekmeye denir. Tuzsuz kepekli ve normal gibi değişik çeşitleri bulunur. Diyet yapmayanlar için normal etimek çeşidinin üstüne krem peynir veya kahvaltılık çikolata sürülebilir. Kepekli olan etimek çeşidinin her dilimi içinde yaklaşık 28 kalori bulunur.

Tuzsuz Etimek, Sağlık açısından tüketilmesi en uygun olan etimek çeşididir. Sabah kahvaltılarında öğlen öncesi ara öğünlerde veya canınızın bir şey istediği anlarda sağlıklı ve kalorisi düşük bir besin tüketmek istiyorsanız tuzsuz etimek tam size uygun. İsterseniz üzerine biraz peynir veya domates ekleyerek lezzetini çeşitli hale getirebilirsiniz. Hem damak tadından vazgeçmeyen hem de formunu dengede tutmak isteyenler için iyi bir alternatif olan tuzsuz etimek yanınızda her zaman bulundurarak açlığınızı da giderebilirsiniz. Çok pratik bir kahvaltı ve atıştırmalık olan tuzsuz etimek vazgeçemeyeceğiniz bir kurtarıcıdır. Etimek çok fazla tüketildiğinde kabızlık sorununa da neden olabilir.

Tuzsuz etimek Enerji ve Besin Öğeleri (100 gr. İçin)
Dilerseniz bu hafif lezzetle etimek tatlısı yapabilirsiniz.

İşte malzemeler:

Tabanı için
Muhallebisi için
Tuzsuz Etimek Üzeri için
Tuzsuz Etimek Nasıl Yapılır?

İlk önce tuzsuz etimekleri tercihen dikdörtgen olan tepsinize sıra sıra sizin dizin. Sonrasında şerbetini yapmak için tencereye iki bardak şekeri ekleyin. Orta derece ateşte şeker kahverengileşene kadar pişirin. Daha sonra 2 su bardağı suyu da ilave ederek şeker eriyinceye kadar pişirin. Bunlar hazır olduktan sonra ocaktan alarak dizilmiş olan tuzsuz etimeklerin üzerine dökün. Muhallebiyi hazırlamak için önceden hazırladığımız malzemeleri tencereye alarak koyu bir kıvam oluşana kadar karıştırın. Muhallebiyi pişirdikten sonra ocaktan alarak onu da tuzsuz etimeklerin üzerine yayın. Soğuması için biraz bekletin. Son olarak krem şantiden muhallebinin üzerine serin ve dilediğiniz şekilde mevsim meyveleri veya ceviz-fındık vesaire ile süsleyip bir saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }