{ "title": "Vejeteryan Etimek Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/vejeteryan-etimek-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 05:55:54", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "
Vejeteryan Etimek Tatlısı Tarifi, et yemeyen ve etin her halini yiyecekleri içerisinde görmek istemeyenler için ideal bir tatlı tarifi olacaktır. Tatlının yapılış aşaması hem çok kısa sürede hem de çok pratikçe yapılır. Şerbetli bir tatlıdır. Aynı zamanda kalorisi çok yüksektir. Ramazan aylarında hafif olduğu için hazırlanır. Kare kare olduğu için sunumu da çok kolaydır. Soğuk ortamda saklanması önerilir.

Vejeteryan Etimek İçin Malzemeleri
Kreması için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlığına şerbet kısmından başlamalıyız. Küçük bir tencerenin içerisine 2 su bardağı suyu ve 1.5 su bardağı toz şekeri koyalım. Şerbeti 10 dakika kadar kaynatalım ve ocaktan almadan önce içerisine iki veya 4 damla limon damlatalım. Uzun kare veya dikdörtgen bir cam kaba etimekleri sıralayalım. Düzgünce sıraladığımız etimeklerin üzerine şerbeti eşit bir şekilde dökelim. Bu işlem yemek kaşığı ile tek tek yapılırsa daha iyi bir sonuç alınır. Şerbeti döktükten sonra tatlıyı soğumaya bırakalım.

Tatlının kreması için derin bir tencerenin içerisine sütü dökelim ve ocağa koyalım. Kısık ateşte ısınmaya başlayan sütün içerisine nişasta, un, şeker, vanilya ve tereyağını koyalım. Malzemeyi sürekli karıştırarak kremayı pişirelim. Krema piştikten sonra ocağı kapatalım ve kremayı karıştırmaya devam edelim. İstenirse krema bu esnada mikserle çırpılabilir. Böylece pürüzsüz ve akışkan bir krema olur. Karıştırma esnasında soğuyan kremayı, önceden şerbetlediğimiz etimeklerin üzerlerine dökelim. Tepside boş yer kalmayacak şekilde düzleyelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına koyalım.

Çırpma kabının içerisine sütü ve kremşantiyi döküp, mikserle 10 dakika çırpalım. Katı bir kıvam alan kremşantiyi, buzdolabında dinlenmiş ve soğumuş olan tatlının üzerine dökelim. Son olarak yine tatlıyı düzledikten sonra siyah haşhaş ile dekor yapalım. Bu dekoru sevmeyenler, dövülmüş Antep fıstığı, ceviz, fındık ve Hindistan cevizi ile süsleme yapabilirler. Vejetaryen Etimek Tatlısı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }