{ "title": "Vişne Soslu Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/visne-soslu-etimek-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 03:12:53", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "Vişne Soslu Etimek Tatlısı, Vişneli etimek tatlısını yaparken eğer buzluğunuzda önceden saklamış olduğunuz vişneniz yoksa alternatif olarak vişne sosu da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tatlıyı kakaolu veya havuçlu da deneyebilirsiniz. Tatlımızın şerbeti içinde 1'e 1 ölçü kullanın. (1 bardak toz şeker 1 bardak su)

Vişne Soslu Etimek Tatlısı Malzemeleri
Kreması için
Vişne Sosu
Vişne Soslu Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şekeri ve suyu tencere içerisinde eriterek şerbetimizi hazırlıyoruz. Ardından başka bir tencerenin içerisine süt, un, şeker ve nişastamızı verilen ölçülerde ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz. Bu işlem 7-8 dakika kadar sürebilir. Koyulaşma başladıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer tenceremizde de vişneleri bir bardak su ile bir taşım kaynattıktan sonra nişastayı bir çorba kaşığı suda özeyip kaynayan vişnelerin içine döküyoruz. Koyulaşınca altını kapatıyoruz. Etimekleri şerbet içerisinde ıslayıp tepsimize diziyoruz. Ilıyan kremayı serdiğimiz etimeklerin üzerine döküyoruz. Etimekleri çift kat sereceğimiz için kremanın tamamını kullanmıyoruz. İkinci kata da etimekleri dizip kalan kremamızı yaydıktan sonra vişneli sosu sıcak bir şekilde tatlının üzerine döküyoruz. Buzdolabında bir gece bekledikten sonra servis ediyoruz.
" } ] }