{ "title": "Yalancı Etimek Tatlısı", "image": "https://www.etimektatlisi.gen.tr/images/yalanci-etimek-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 00:06:49", "author": "Mediha Özçay", "article": [ { "article": "Yalancı Etimek Tatlısı, Tatlı sevenler için vazgeçilmez bir yiyecek olan etimek tatlısı ekmek kadayıfı kadar lezzetli, yapılması kolay bir tatlı olduğu için, aniden gelen misafirler için sunumu şık yenilesi bir yiyecektir. Şekerli gıdaların kişiyi sakinleştirdiği ve beyinde mutluluk hormonu ürettiği için tüketilmesi gerekir. Vereceğimiz pratik bilgilerle severek yapacağınız. Yalancı Etimek tatlısı evinizin vazgeçilmez tatlılar listesinde yerini alacaktır.

Yalancı etimek tatlısı malzemeleri
Muhallebisi için
Üzeri için
Şerbeti için
Yalancı etimek tatlısı nasıl yapılır?

Tenceremizde su ile şekeri karıştırıp, kısık ateşte şekerin erimesini sağlayalım. Ateş kısık olsun ki şekerimiz yanmasın. Bir miktar kaynadıktan sonra, tencerenin altını kapatalım. Borcama etimekleri iki sıra dizip, üzerine şerbeti dökelim. Etimekler tatlıyı çekerken, diğer tarafta muhallebisini hazırlayalım.

Tenceremize unu, nişastayı, toz şekeri ve yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştıralım. Orta ateşte karıştırarak pişirelim. En son margarini ilave edip tenceremizi ocaktan alalım. Muhallebimizi mikserle çırpalım. Eşit olacak şekilde etimeklerin üzerine dökelim ve tatlımızı ılımaya bırakalım. Süslemek için bir kâsede krem şantimizi ve sütümüzü koyu bir kıvam alana kadar çırpalım. Soğumuş olan tatlımızın üzerine şantimizi döküp yayalım dikkat etmemiz gereken burada muhallebinin soğumuş olmasıdır. Yoksa şanti üzerinde erir. Buzdolabında 5 saat dinlendikten sonra yalancı etimek tatlısı üzerini Hindistan cevizi ve çikolata ile süsleriz. Lezzetli tatlımız hazır.

Afiyet şifa olsun.
" } ] }