Yoğurtlu Etimek Salatası, oldukça kolay yapımı ve şık sunumu ile özellikle hanımların kabul günlerinde ve ikindi çaylarına damgasını vuracak bir salata çeşididir. Yoğurtlu etimek salatası oldukça besleyici ve sağlıklı olmasının yanı sıra mükemmel lezzeti ile sofraların aranan yardımcı yemeği salatası olacaktır.
Yoğurtlu Etimek Salatası İçin Malzemeleri
2 paket etimek
1 kg süzme yoğurt
1 adet tavuk göğsü
Yarım su bardağı ceviz içi
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 kahve kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Üzeri için
1 adet kırmızı köz biber turşusu (Dilimlenmiş)
5-6 adet kornişon turşu (Dilimlenmiş)
1 kâse doğranmış kırmızı lahana (İnce ince kıyılmış)
2 adet orta boy havuç (Rendelenmiş)
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
1 su bardağı kadar konserve tane mısır
Yoğurtlu Etimek Salatası Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu etimek salatası yapımına ilk olarak küçük bir tencereye 1 adet tavuk göğüs etini ilave ederek haşlamaya bırakalım. Ardından 1 kg süzme yoğurdu bir kâseye alarak su yardımıyla çırparak incelttikten sonra içine 5-6 diş sarımsağı iyice tuz yardımıyla ezdikten sonra yoğurda ekleyelim. Sarımsakların ardından 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ve yeteri kadar tuz ilavesiyle yoğurdumuza ekleyerek karışımı karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra 2 paket etimekleri tek tek inceltilmiş ve baharat katılmış, yoğurda buladıktan sonra dikdörtgen bir cam tepsiye dizelim. Yoğurda bulanmış etimeklerin üzerine haşladıktan sonra didiklediğimiz tavuk göğüs etlerini yerleştirdikten sonra etlerin üzerine yarım su bardağı dövülmüş ceviz içini serpiştirelim.
Cevizlerin üzerine dilimlenmiş 5-6 adet kornişon turşu, 1 adet kırmızı köz biber turşusu, 2 adet havuç rendesi, 1 kâse doğranmış kırmızı lahana, 1 su bardağı konserve tane mısır, yarım demet dereotu ve yarım demet maydanozu kıydıktan sonra ceviz içlerinin üzerine sırasıyla döşeyerek salatamızı süsleyelim. Hazır hale gelen yoğurtlu etimek salatamızı dilimledikten sonra servise sunalım.