Derin bir tencere içerisine sütü koyuyoruz. Daha sonra unu, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz. Dilerseniz şeker oranını azaltarak daha hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız karışımı ocağa alıyoruz ve kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz. Koyulaşana dek muhallebiyi karıştırmaya devam ediyoruz. Koyulaşmaya başladıktan sonra muhallebiyi ocaktan almadan evvel içine vanilya ve tereyağını ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz ve ocaktan aldığımız
etimek kreması biraz soğusun diye 5 dakika kadar kenarda bekletiyoruz.
Ancak üstü kaymaklanmasın diye karıştırmayı da ihmal etmeyin ve önceden şerbet dökerek ıslattığınız etimeklerin üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
Afiyet Olsun.