Etimek tatlısı karamelli hızlı şekilde tatlı yapmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatlıdır. Çok kolay ve lezzetli bir tatlı türü olarak karşımıza çıkan bu tarifte dilerseniz şeker oranını biraz azaltarak daha hafif bir tatlı yapabilirsiniz. Çocuklarınızın ve misafirlerinizin severek yiyebileceği bir tatlı olarak dilerseniz bu tatlıyı daha hafif bir hale getirebilirsiniz.
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Muhallebili Bölüm için
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 yumurta
Son Kat için
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
Süslemek için
- Hindistan Cevizi ya da toz halinde Antep fıstığı
Etimek Tatlısı Karamelli Nasıl Yapılır?
İlk olarak tuzsuz etimekleri borcamın zeminine diziyoruz. Daha sonra etimekleri ıslatmak ve yumuşatmak için su ve şekeri kullanarak şerbet hazırlıyoruz. Şerbet hazırlarken ilk olarak şekerleri düşük ateşte tencerede kavurmak daha doğru olacaktır. Daha sonra kavurduğunuz şekerlere soğuk suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve koyu bir kıvam alana dek karıştırarak iyice kaynamasını sağlıyoruz. Şerbet bir iki taşım kaynadıktan sonra borcama aldığımız etimeklerin üzerine şerbeti eşit şekilde döküyoruz.
Etimeklerin şerbeti çekmesi için kenara bırakıyoruz.
Etimek tatlısı karamelli için muhallebiyi hazırlıyoruz. Muhallebi için öncelikle bir pişirme kabına un, mısır nişastası, toz şeker ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyerek toz karışımı karıştırmaya devam ediyoruz. Burada sütü yavaş ekleyip karışımın topaklanmamasına dikkat etmeniz çok önemli. Karışım hafif kıvamlanıp ısındıktan sonra margarini de ekleyerek eriyene ve muhallebi tam kıvam alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Muhallebiyi soğuması için bekletiyoruz ve son kat için krem şantiyi hazırlıyoruz.
Krem şanti ile 2 su bardağı soğuk sütü iyice çırpıyoruz ve katı bir kıvam almasını sağlıyoruz. Krem şanti tam kıvam aldıktan sonra soğuyan muhallebiyi iyice şerbetini çeken etimek tatlısının üzerine yayıyoruz. Daha sonra muhallebinin üzerine de krem şantiyi yayıyoruz. Son olarak Hindistan cevizi ya da Antep fıstığını etimek tatlısı karamelli üzerine serpiştirerek süslüyoruz. Hazır olan tatlıyı buzdolabına alıp iyice soğumasını sağlıyoruz ve soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.