Etimek Tatlısı Muhallebili, bu tatlı tarifini yapmak oldukça pratik ama tadı damaktan hiç gitmeyecek kadar da müthiştir. Haberli ya da habersiz çat kapı gelen misafirleriniz için yapabileceğiniz en kolay ve en lezzetli tatlı tariflerinden birisidir. Aynı zamanda da muhallebili etimek tatlısı şerbetli tatlı çeşitleri içinde yer almış olsa bile oldukça hafif ve sindirimi de bir o kadar kolay bir tatlı türüdür.
İçinde süt şerbetin kesici tadını hafifletir.
Bu hafif ve oldukça pratik tatlıyı yapmak için öncelikle etimekleri tek sıra şeklinde kare bir tepsi içine dizin. Daha sonra şerbeti yapmaya başlayın. Şekeri çift tabanlı bir tencere içine ilave ederek kısık ateş üstünde yaklaşık bir iki dakika kadar çevirerek pişirin.
Rengi dönmüş şekerlerin üstüne su ilavesi yapın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbetin içine birkaç damla kadar limon suyu da ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Daha sonra tepsinin içinde yumuşamakta olan etim eklerin üstüne kaynamış olan şerbetin ilk sıcaklığı gidince gezdirin. Üstüne dökülen şerbeti etim ekler çekince sıra geldi tatlının en enfes yerini yapmaya muhallebisi tatlının muhallebisini yapmak için tencerenin içine sütün tamamını dökün ve üstüne elenmiş nişastayı, unu ve şekeri de ilave ederek devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynayınca içine vanilya tozu ve tereyağını da ilave ederek mikser kullanarak iyice karıştırın. Muhallebi biraz ılıyınca şerbetini çekmiş olan tatlının üstüne dökün. Tatlının muhallebisini düzleyerek buzdolabına kaldırın yaklaşık bir saat kadar bekletin. Bir saat bekleyen kendini çeken tatlının üstüne dökmek için sıra geldi krem şantiyi yapmaya bir kabın içinde soğuk süt ile krem şantiyi ister mikser ister çırpma teli kullanarak iyice çırpın. Koyu bir kıvam haline gelen krem şantiyi soğumuş olan muhallebili etimek tatlısının üst kısmına dökerek spatula kullanarak pürüzsüz bir hale getirin. Daha sonra Antep fıstığı ile tatlıyı istediğiniz gibi süsleyerek servis tabağına alın dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.