Öncelikle önceden soyup hazırladığımız bal kabaklarımız normal büyüklükte küpler halinde doğranır. Bir tencere içerisine suyu, şekeri ve bal kabaklarını ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra bir kenara alınız.
Daha sonra etimekleri düz bir tepsi üzerine yan yana hiç boşluk olmadan diziniz olabildiği kadar sıra yapabilirsiniz. Daha sonrasında reçel suyu veya hazırladığımız şekerli su ile dizdiğiniz etimekleri ıslatınız ya da suyun içerisine batırıp çıkararak da düzebilirsiniz. İki yöntemde kullanılabilir. Buradaki ayrıntı karışımın çok şekerli olmamasıdır. Daha sonra bir kenara ayırdığınız bal kabaklarını ezerek sürebilir hale getiriniz. Etimeklerin üzerine eşit miktarda yayarak bir kaşık yardımı ile sürünüz. Daha sonra çekilmiş iri taneli ceviz içlerini ve tarçını serpiştiriniz. Muhallebisi için önceden hazırladığınız soğuk süt, puding ve nişastayı bir tencere içerisine koyup, iyice karıştırın. Ocakta katılaşıncaya kadar pişirdikten sonra Etimekli ceviz içlerinin üzerine homojen kıvamdaki muhallebi karışımını eşit şekilde yayınız. Artık k
abaklı etimek tatlımız hazırdır. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra rahatlıkla misafirlerinize ikramda bulunabilirsiniz.
Afiyet olsun.