Öncelikle etimekler bir dikdörtgen borcam içerisine dizilir. Daha sonra şerbetini yapmak için bir tencere içerisine şeker su ilave edilerek şeker eriyip kıvama gelinceye kadar on dakika kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için ocağın üzerinden bir kenara alınır ve dinlenmeye bırakılır. Biraz alafı gittikten sonra şerbet etimeklerin üzerine yavaşça dökülerek emmesi beklenilir ve soğumaya bırakılır. Karamelize edilmiş etimek tatlısının muhallebisi için gereken malzemeler önünüze alınır ve derin bir kâse içerisine un ve şeker ilave edilerek bir robot yardımı ile özleşinceye kadar çırpılır.
Daha sonra bir tencere içerisine alınan karışımın içerisine yavaş yavaş süt ilave edilerek bir tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Karıştırma işlemi pişip homojen bir kıvam alana kadar devam eder. Son olarak içerisine vanilyası da eklenerek, karıştırıcı ile çırpılır. 15 dakika kadar karıştırıcı ile çırpılan karışım ocaktan alınarak önceden şerbetli beklettiğimiz etimeklerin üzerine eşit miktarda dağılım yapılarak dökülür. Artık
karamelize edilmiş etimek tatlısı neredeyse hazır hale gelmiştir. En son olarak soğuması için bekletilir. Gelelim çikolata sosunun yapılışına sosu hazırlamak için bir tencere içerisine konularak içerisine sütte ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Pişen çikolata sosumuz da kenarda bekleyen etimekli tatlımızın üzerine şekilli bir biçimde dökülerek bir gece bekletilip afiyetle yenir.