Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi
Malzemeler.
1 paket tuzsuz etimek 200 gr. Vişne reçeli 1 su bardağı su Muhallebisi için: 4 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta 5 çorba kaşığı şeker 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 su bardağı su. Hazırlanışı. Pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırın.
Üzerine su ve sütü ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Vişne reçelini suyla sulandırıp tencerede bir taşım kaynatın. Etimekleri tepsiye dizin, üzerine reçelli sudan gezdirin. Üzerine bir kat muhallebi dökün. Malzeme bitene kadar bir kat etimek, reçelli su, bir kat muhallebi şeklinde tepsiye dizin.
23.01.2024 03:53:43
Vişneli Etimek Tatlısı Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|